Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Topul celor mai furate mașini din România. Care a fost cea mai ghinionistă marcă?


În fiecare an, în România se înregistrează peste 300 de furturi de mașini. De unde provin acestea și ce mărci țintesc românii? Aflați în cele ce urmează. 
    De cele mai multe ori, mașinile furate provin din cazuri în care hoții găsesc mașini nesupravegheate în parcări sau garaje. În medie, 8 mașini din 100 închiriate nu se mai întorc înapoi. Hoții au tentative destul de dese de a fura mașini de la firmele de profil de închiriere mașini.
 
Care este cea mai furată marcă auto în România? 

     Cea mai ghinionistă mașină în ceea ce privește furturile auto este Dacia. Spre deosebire de mașina de pe locul doi, Dacia Logan este atât de ghinionistă încât este de 3 ori mai des furată decât a doua mașină din top, în România. Conform unei statistici realizate de DRPCIV, peste 450 de Dacii au dispărut în ultimul an, iar pe locul doi se află Wolkswagen-ul, cu doar 156 și mașini furate. 
Atunci când îți cumperi o mașină, ar trebui să ții cont de aceste statistici, însă în primul rând ar trebui să știi normele de siguranță și calitatea sistemelor de protecție fiecare mașină. Asta deoarece și hoții sunt conștienți de acestea. Iar în funcție de sistemele de protecție sunt și mărci de mașini care sunt evitate. Printre acestea se află: Citroen, Peugeot și Fiat. De asemenea, este foarte rar întâlnit cazul unor mașini furate din gama Volvo. Aceasta este cunoscută ca fiind cea mai sigură mașină, iar acest lucru o face și greu de furat. 
 
    Care sunt tendințele pe piața neagră auto?

    Hoții care fură mașinile vor încerca necontenit să le vândă. Așa încât vom observa preferința hoților pentru mașini vechi și SH, ba chiar pentru mașini neînscrise sau înscrise ilegal (cu acte în străinătate). În conformitate cu aceste statistici și cu diverse declarații ale specialiștilor, ar trebui să fim foarte atenți când cumpărăm o mașină rulată din gama clasei medii, precum: VW Passat, Opel, BMW sau Audi. 
    În cazul în care mașina dumneavoastră a fost furată, este indicat să vă adresați organelor de ordine în cel mai scurt timp. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Deoarece, întotdeauna mașinile pot fi găsite într-o perioadă scurtă de timp. Dacă trece prea mult timp de la incident, este posibil ca pagubă să nu mai poată fi recuperată.  Iar în aceste situații, singura soluție salvatoare este încheierea unui contract CASCO. Este întotdeauna mai bine să previi.   

Sursa: www.carzone.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?