Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Fabrica Laminorul din Focșani este scoasă la vânzare pentru 15 milioane euro


Laminorul din Focșani a fost scos la licitație pentru 15 milioane euro de către lichidatorul judiciar al societății STG Steel care deținea fabrica, Casa de Insolvență Transilvania. Rușii care au închiriat în ultimul an afacerea de la Laminorul au închis firma iar muncitorii au fost trimiși în preaviz. Se pare că rușii nu doreau să investească în mentenanța utilajelor din fabrică atât timp cât acestea nu erau în proprietatea lor și au preferată să închidă afacerea de la Focșani.
    Prima licitație publică pentru vânzarea activelor de la Laminorul, fabrica STG Steel, are loc astăzi, la sediul din București al lichidatorului judiciar. Conform anunțului, prețul de pornire pentru fabrică este de 14,6 milioane euro, fără TVA. Este vorba despre 261 mii metri pătrați de teren, peste 58 mii metri pătrați de construcții la care se adaugă instalații tehnice, mașini, imobilizări, stocuri, mărfuri, materiale și obiecte de inventar. De asemenea, lichidatorul vinde deșeuri hârtie, plastic, țunder și electronice la prețul de pornire de 28741 euro. „În cazul neadjudecării, se va mai organiza o licitație în 01.09.2017, în aceleași condiții de preț, oră și locație. Garanția de participare este de 10% din prețul de pornire fără TVA pentru activul industrial (poziția 1) și de 30% din prețul de pornire fără TVA pentru pachetul de deșeuri (poziția 2). Garanția nu este purtătoare de TVA. Detalierea completă a activelor și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească ofertanții pentru participarea la licitație se regăsesc în Caietele de sarcini aferente procedurii de valorificare. Achiziţionarea Caietului de sarcini este obligatorie pentru participarea la licitație. Prețul Caietului de sarcini este de 14.280 Lei TVA inclus pentru activul industrial și de 595 Lei TVA inclus pentru pachetul de deșeuri”, se arată în anunțul lichidatorului.
    Lichidatorul menționează că fabrica înseamnă construcții specifice activității metalurgice, respectiv laminoare, hale cuptoare LPM, depozite, magazii, ateliere, săli aparataj, clădiri administrative, platforme și construcții speciale. Unele dintre acestea se află într-o stare de degradare destul de avansată din cauza lipsei activității și implicit a întreținerii. De asemenea, pe amplasament există branșamente, rețele de utilități, instalații de forță, post trafo, platforme betonate, amenajare drum de acces, alte construcții speciale. Amplasamentul beneficiază de toate utilitățile. Accesul se realizează din bdul.București, pe un drum de acces în indiviziune. „Echipamentele tehnologice și instalațiile sunt reprezentate de echipamente și utilaje specializate, utilizate la procesul specific de prelucrare a metalelor și constau în principal în linia laminor și utilaje auxiliare ce deservesc linia de laminare, computere, laptopuri, imprimante, cântare etc. În ceea ce privește mijloacele de transport, ponderea cea mai mare o au podurile rulante utilizate în fluxul de producție, manipulare materie primă (țagle), produse finite (colaci oțel beton). Mobilierul și birotica se compun din mobilier bucătărie, sistem interfon 24 posturi aferent laminorului, etc. Majoritatea mașinilor, echipamentelor și instalațiilor sunt funcționale, însă au starea fizică corespunzătoare vechimii și mediului de utilizare”, precizează lichidatorul.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?