Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

A murit Jerry Lewis. Umoristul și actorul american avea 91 de ani


Actorul american Jerry Lewis a murit duminică, din cauze naturale, în locuința sa din Las Vegas, a anunțat revista Variety, citată de AFP. Familia a confirmat pentru Reuters declarația agentului actorului.
Jerry Lewis, un artist complex, celebru în primul rând pentru comedii, avea 91 de ani. Ultimul său film, „Max Rose”, a apărut în 2013. „Am avut mare succes fiind complet idiot”, si-a rezumat chiar el cariera, într-o declarație mai veche. A ajuns o vedetă de primă mărime a divertismentului din Las Vegas în anii 1950, în tandem cu Dean Martin.
Nancy Sinatra, Carol Burnett, Jim Carrey, Joan Collins și Jimmy Kimmel se numără printre numeroasele celebrătăți din industria de divertisment care i-au adus un ultim omagiu duminică actorului Jerry Lewis, considerat o legendă a comediei americane, informează Reuters. Nancy Sinatra, fiica lui Frank Sinatra, a publicat pe Twitter următorul mesaj: „Dragă Jerry, tatăl meu va fi la fel de fericit să te vadă pe cât sunt eu de tristă să văd că ai plecat dintre noi. Să îl îmbrățișezi și din partea mea. Te voi iubi pentru totdeauna”.
Deana Martin, fiica lui Dean Martin, partenerul lui Jerry Lewis din numeroase filme și show-uri umoristice televizate, a publicat la rândul ei o declarație pe Twitter: „Sunt cu inima frântă de durere după moartea bunului nostru prieten, ‘Unchiul’ Jerry Lewis. L-am iubit toată viața și îmi va fi tare dor de el”. Actrița de comedie Carol Burnett a avut o intervenție în direct la postul de televiziune CNN: „Ce moștenire frumoasă ne-a lăsat tuturor Jerry Lewis, sub forma filmelor și aparițiilor sale televizate. Încă putem să le privim și să râdem. Ne-a făcut să râdem până ne durea stomacul. Iar astăzi nu mai există mulți oameni care sunt capabili să ne facă să râdem până ne doare stomacul. Multe dintre scenetele de comedie trebuie să fie tăioase. Însă genul lui de comedie a rezistat probei timpului”.
Actorul Jim Carrey a publicat la rândul lui un mesaj pe Twitter: „Acel nebun nu a fost un figurant. Jerry Lewis a fost fără nicio îndoială un geniu, o binecuvântare impenetrabilă, o culme absolută a comediei! Eu sunt ceea ce sunt astăzi datorită lui”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?