Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO şi GALERIE FOTO: Depuneri de coroane la Mausoleul Focșani; expoziție de tehnică militară și exercițiu de drill team în Piața Unirii


Martirii neamului românesc din Primul Război Mondial au fost omagiați, ieri,  la Mausoleul Eroilor din Cartierul Sud al Focșaniului. La eveniment au fost prezenți primarul municipiului, Cristi Misăilă, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea  Ionel Cel Mare, prefectul Sorin Hornea, viceprimarii Marius Iorga și Ionuț Mersoiu, consilieri județeni și municipali, politicieni, dar și cetățeni ai municipiului. Evenimentele au debutat la ora 11.00 cu prezentarea Gărzii de onoare și a Onorului militar. Au fost depuse apoi coroane în memoria eroilor neamului. „(…) la Mărășești, Antanta a obținut prima victorie împotriva Germaniei, în Primul Război Mondial. Sacrificiile făcute atunci de militari pe linia Focșani-Nămoloasa-Galați, precum cele ale căpitanului Grigore Ignat și cei 150 de soldați ai lui, au făcut posibilă reîntregirea României”, a spus prefectul. Sorin Hornea le-a mulțumit eroilor Marelui Război pentru moștenirea glorioasă pe care ne-au lăsat-o și pentru îndeplinirea idealurilor națiunii române.

Locotenent colonel (r) Cornelia Preoteasa, reprezentanta Asociației Camarazii României, a arătat că astăzi ne aflăm pe locuri aproape sacre, unde istoria s-a scris cu jertfă. „Flacăra eroismului trebuie să rămână aprinsă, dar pentru aceasta avem nevoie de educație patriotică, de definirea și cunoașterea valorilor naționale și ale armatei, în noul context internațional. Avem nevoie de un ethos modern, clar definit, de înțelegere și respect pentru valorile istoriei și pentru armata română. Pentru că eroismul nu are vârstă. Are însă un preț-jertfa”, a spus locotenent colonel (r) Cornelia Preoteasa.
În Piața Unirii din Focșani, militarii Brigăzii 8 LAROM au organizat o expoziție de armament și tehnică militară, dar și o demonstrație drill team, fotografiile de la aceste evenimente fiind făcute de Gogu Petruț. De asemenea, fanfara militară a susținut un recital.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?