Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Dezinsecție totală în Crângul Petrești


Primăria Focșani a făcut o acțiune de dezinsecție totală în Crângul Petrești. Activitatea desfășurată de muncitorii Direcției de Dezvoltare Servicii Publice a început după ora 21 și s-a desfășurat pe parcursul întregii nopți. Primarul Cristi Misăilă ne-a spus că acțiunea de dezinsecție a fost demarată deoarece Primăria Focșani este partener al Consiliului Județean în proiectul de amenajare a ariei naturale de interes local Crâng Petrești. „Se va face o dezinsecție totală, pentru căpușe, țânțari, gândaci. Am decis să facem această acțiune după ce au fost finalizate lucrările și parcul a fost deschis publicului”, a precizat primarul Focșaniului. În funcție de rezultatele acțiunii de ieri seară, acțiunea va fi reluată în săptămânile viitoare.
    Reamintim că președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a inaugurat la sfârșitul lunii iunie proiectul „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petrești și îmbunătățirea infrastructurii de acces”. Investiția de la Petrești este finanțată prin fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2007- 2013, Axa Prioritară 5 – „Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului”, Domeniul de intervenție 5.2: „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale și creșterea calității serviciilor turistice”. Proiectul a prevăzut: construirea unui circuit destinat traficului pietonal și cu bicicleta în zona Focșani – Crângul Petrești, pe o distanță de 5,8 km, prin crearea de piste pentru biciclete și trotuare ce vor fi folosite pentru practicarea sporturilor în aer liber; Amenajarea Crângului Petrești prin crearea de alei interioare, spații pentru promenadă, spații de odihnă și observație; Dotarea infrastructurii nou create cu mobilier urban (coșuri de gunoi, împrejmuire etc); Dotarea Crângului Petrești cu echipamente pentru supraveghere în vederea creșterii siguranței turiștilor; Crearea și reabilitarea infrastructurii de utilități atât în Crâng, cât și de-a lungul căii de acces dinspre municipiul Focșani.
    În urma implementării proiectului au fost obținute următoarele rezultate:
480 500 mp de spațiu verde amenajat; DC 144 ce străbate Crângul Petrești, cu o lungime de 1.235,00 ml a fost reabilitat; au fost construite 208 locuri de parcare; au fost construiți 6.500 metri liniari de piste pentru biciclete și jogging; 7.300 metri liniari de trotuare; 4700 metri liniari de alei interioare; un centru de informare științifică: mai multe grupuri sanitare. A fost dotat cu mobilier urban și sistem de supraveghere video întregul perimetru amenajat. Totodată, au fost create cinci locuri de muncă permanente – 1 administrator al Crângului Petrești și 4 angajați responsabili de salubritate și pază.
        Valoarea totală a proiectului este de 21 228 419,25 lei, (din care valoarea totală eligibilă a proiectului este de 5 804 240,98 lei), asistența financiară nerambursabilă solicitată este de 5 690 432,34 lei (din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 5 256 252,36 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național este de 434 179,98 lei), iar cofinanțarea eligibilă a beneficiarului este de 113 808,64 lei. Contribuția solicitantului la valoarea neeligibilă, inclusiv TVA aferentă acesteia este de 15 537 986,91 lei. Durata proiectului a fost de 24 luni și 16 zile, începând cu 16 iunie 2015.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?