Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Autorii CRIMELOR de pe strada Gheorghe Doja, încă 30 de zile de arest preventiv


Cei patru bărbați arestați preventiv pentru omor calificat, în dosarul crimelor de pe strada Gheorghe Doja din Focșani, rămân după gratii. Ieri, magistrații de la Tribunalul Vrancea au dispus prelungirea măsurii arestului preventiv pentru Argint Mustafa, Remus Mustafa, Marian Mustafa zis Mamu și Remus Mustafa zis Mamutu. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea și dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpaților: Mustafa Argint, cercetat pentru comiterea infracțiunii de omor calificat (…), Mustafa Remus, cercetat pentru comiterea infracțiunii de omor calificat (…), Mustafa Marian zis Mamu cercetat pentru comiterea infracțiunii de omor calificat (…), Mustafa Remus zis Mamutu cercetat pentru comiterea infracțiunii de omor calificat (…), pe o perioadă de câte 30 de zile fiecare, începând cu data de 29.07.2017 până la data de 27.08.2017, inclusiv. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în Cameră de Consiliu, azi, 24.07.2017”, se arată în hotărârea judecătorilor.
    Faptele pentru care cei patru se află în arest au fost comise la finele lunii iunie, în Focșani, pe strada Gheorghe Doja din cartierul Bahne. Atunci, trupurile neînsuflețite a trei bărbați au fost găsite pe stradă, iar o femeie, rudă cu cei trei, a murit la spital. Victimele, care erau fiu, mamă, tată și fratele tatălui, au fost lovite cu obiecte contondente de cei patru arestați, dar și de alte persoane, cercetate acum în stare de libertate pentru încăierare. Scandalul a pornit de la unele neînțelegeri apărute între membrii a două familii.
    După comiterea faptelor, autorii au fugit. Doi dintre ei, respectiv Argint Mustafa și nepotul său Remus Mustafa, au fost prinși în aceeași noapte, la Dumbrăveni. Au fost duși la parchet și după audieri au ajuns la instanța de judecată cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au emis mandate pe numele lor.
    Ceilalți doi inculpați, respectiv Marian Mustafa zis Mamu și Remus Mustafa zis Mamutu, fiul lui Argint Mustafa, au fost prinși două zile mai târziu, în timp ce se deplasau pe o stradă din apropierea sediului IPJ Vrancea. Anchetatorii au precizat atunci că „din probatoriul administrat au rezultat date certe cu privire la aplicarea unor lovituri directe asupra victimelor de către inculpații Mustafa Argint, Mustafa Remus, nepotul lui Mustafa Argint, Mustafa Remus, zis Mamutu, fiul lui Mustafa Argint, și Mustafa Marian, zis Mamu. Cu privire la celelalte persoane s-a reținut săvârșirea infracțiunii de încăierare”.
    „Mărul discordiei” a fost Verginica, o tânără de 19 ani, fiica soților uciși, Vica și Toader Mustafa și sora lui Remus Dumitru, ucis și el. Ea a fost căsătorită cu unul dintre bărbații care i-au ucis părinții și fratele. Tânăra a susținut că a fost nevoită să se despartă de soț pentru că o bătea și o înfometa, atât pe ea cât și pe cei doi copii pe care îi au împreună. Pe motiv că Verginica s-a despărțit de el, dar și pentru că ar fi vrut să-și vadă copiii și nu i s-ar fi permis, a avut loc nenorocirea în urma căreia o familie întreagă a fost omorâtă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?