Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Bine ai venit în fotbalul care începe să conteze, Andrei Paizan!


Unul dintre elevii admiși în iunie la Liceul cu Program Sportiv Focșani a „postat în 12 iulie 2017 pe facebook”: „Am început studiile la Liceul cu Program Sportiv (L.P.S.) Focșani!” I-a răspuns profesorul Alin Samoilă-Sava: „Sper să facem lucruri frumoase în această etapă din viața ta! Bine ai venit”!  
Elevul este Andrei Paizan, înscris în clasa de fotbal. Un anunț precum cel al lui Andrei ar fi în ordinea firescului dacă ar fi fost făcut mai în toamnă, la începutul anului școlar. Postat acum, are o semnificație pe care noul elev al LPS Focșani probabil că nu a luat-o în considerație, dar care se relevă de la sine! Andrei Paizan, jucător din categoria celor cu har, privește fotbalul ca parte a școlii în care a intrat. Ca o datorie a lui față de fotbalul spre care s-a dus de foarte mic! Pentru el, studiile la LPS au început odată cu debutul pregătirilor pentru viitorul campionat al juniorilor, nu în prima zi cu clopoțel la școală!
Îl știam pe Andrei, piciul care ieșea cu vreo cinci-șase ani în evidență în joc așa cum iese uleiul deasupra apei! Execuțiile lui erau altfel, te făceau să-l urmărești și să-ți dorești să aibă mingea pentru a vedea ce poate face cu ea! Apoi nu a mai fost la Focșani! A fost la Piatra Neamț, a fost la Dinamo București, pentru ca în primăvară să am bucuria să-l revăd jucând pe terenurile de pe Milcov! A fost o surpriză plăcută. Și mai plăcută a fost surpriza să-l văd la proba practică de admitere în clasa a IX-a la fotbal, la LPS Focșani. De la primele probe era limpede că va fi un câștig pentru LPS Focșani admiterea lui Andrei Paizan. Și că nu este nevoie de un prea mare efort din partea lui pentru a trece probele. Am stat până la finalul examenului, pe Milcovul, în zi cu arșiță, pentru a-l vedea la sprint, flotări, abdomen, șuturi la poartă, conducerea mingii printre jaloane, joc propriu-zis. Încercam să aflu cât din ceea ce face este talent nativ și câtă determinare, dorință de a fi fotbalist îi alătură. Și am aflat: tot examenul a fost dus de un Andrei Paizan care nu a coborât nici un moment nivelul prestației, dar nu pentru că ar fi fost îngrijorat de rezultatul examenului, ci pentru că nu putea altfel. L-am întâlnit, apoi la primele antrenamente în calitate de elev care a „început studiile la LPSFocșani”. Era în rândul din față al plutonului de alergare. Adică, la locul lui! Ceea ce mă face să-i spun, ca și profesorul Alin Samoilă-Sava: „Bine ai venit”, Andrei Paizan. Bine ai venit în fotbalul care începe să conteze de unde poți urca în fotbalul mare!
Am scris aceste rânduri așa cum le-am scris și pe cele despre alți copii sau tineri sportivi foarte talentați! Cei mai mulți au confirmat în mod strălucit așa cum cred că poate face și Andrei Paizan, cel care a devansat cu o jumătate de vară începerea studiilor în școala în care și-a câștigat locul cu brio!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?