Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Numărul cadrelor didactice care primesc gradații de merit a crescut


Încă patru educatoare vor primi gradație de merit, după verificarea dosarelor. Despre acordarea acestor gradații s-a discutat ieri în Comisia Paritară din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, decizia fiind aprobată în Consiliul de Administrație, iar listele finale vor fi publicate astăzi pe siteul inspectoratului.
Inspectorul școlar general Dorin Cristea a spus că dosarele candidaților au trecut prin cele trei comisii de verificare, după cum urmează: consiliul consultativ, comisia județeană de evaluare și comisia de contestații. Au fost stabilite un număr de 255 de gradații de merit, însă la unele disciplinele numărul de dosare a fost mai mic decât numărul de gradații acordate. Acestea nu au putut fi redistribuite la alte discipline, decât strict pentru rezolvarea unor contestații, conform articolului 10 alineat 2, din OMEN 6161/2016, privind acordarea gradațiilor de merit. Gradațiile neacordate vor fi reportate pentru anul viitor.
„Au fost stabilite un număr de 255 de gradații de merit. Listele finale au fost coroborate cu lista inițială aprobată cu numărul de locuri pe fiecare disciplină/ specializare. Condiția a fost să aibă minim 50 de puncte dosarul. Contestațiile nu au modificat considerabil ierarhiile, decât la educatoare, unde au fost redistribuite conform Ordinului 6161 din 2016, articolul 10 alineat 2 din metodologia de acordare a gradațiilor de merit, cu patru locuri în plus din lista inițială. Consider că dosarele candidaților au fost evaluate corect. Cu părere de rău pentru cei care nu au putut ajunge în listele finale aprobate, au ocazia să încerce pentru sesiunea de anul viitor”, a spus inspectorul școlar general Dorin Cristea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?