Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Handbal – Foarte puțin despre handbaliști, mai mult despre susținători!


Handbalul focșănean de seniori și-a încheiat stagiunea 2016-2017. A fost un an competițional bun, a fost la o palmă de loc de foarte bun! Au lipsit doar șase puncte pentru evitarea barajului care a adus nu atât grijile generate de adversarii de la Brașov, cât încărcarea programului cu încă două săptămâni, foarte importante în economia refacerii după un sezon foarte încărcat.
Despre echipa CSM Focșani 2007 am scris din august până în 19 iunie, etapă de etapă și meciuri de pregătire de meciuri de pregătire. Am făcut la vremea cuvenită cuvenitele considerații despre jocuri, jucători și banca tehnică, despre partea foarte vizibilă și de mare interes legat de echipa de cel mai înalt nivel competițional a Focșaniului. Și cu cea mai mare priză la public.
Este momentul relevării și a ceea ce este mai puțin evident – un fenomen de dincolo de suprafața de joc a sălilor unde au evoluat handbaliștii pregătiți de profesorul Viorel Ciubotaru. Fenomenul care a avut o contribuție majoră la rezultatele echipei de handbal seniori și care începe și se termină cu susținerea consistentă și necondiționată oferită de comunitate. Necondiționată pentru că s-a bazat pe încrederea că handbaliștii vor da tot ce pot pentru a onora căldura și generozitatea cu care au fost înconjurați de public și de autoritățile locale. Publicul a umplut Sala Polivalentă, peste 1000 de spectatori la fiecare joc, a mers în meciuri din deplasare iar la barajul de la Brașov a făcut o atmosferă incendiară făcându-i pe handbaliști să se simtă ca acasă! Iar autoritățile locale – Consiliul Local al Municipiului și primarul Cristi Valentin Misăilă au făcut tot ce era necesar pentru asigurarea liniștii financiare pentru ca echipa să poată juca fără griji! Și, chiar dacă este de notorietate, cred că nu este prea mult dacă observ că la aproape toate jocurile de acasă, dar și la partida cu Farul Constanța în barajul de la Brașov, echipa a fost susținută din tribună de primarul Cristi Valentin Misăilă și consilieri locali.
Ca răspuns, dincolo de modul în care au evoluat pe teren, căpitanul echipei și colegii săi m-au rugat să transmit prin intermediul Monitorului de Vrancea suporterilor că le mulțumesc și că în viitorul sezon vor face astfel încât să nu mai meargă la Brașov în iunie viitor decât ca turiști!
Pentru a ilustra acest eseu am căutat fotografiile reprezentative, cea mai importată fiind, probabil, cea de la Brașov în care echipa salută, după victoria decisivă cu Farul, galeria venită de la Focșani. În imagine apare, la salutul final, antrenorul Viorel Ciubotaru făcând reverența care spune totul despre ceea ce a simțit în trecutul – de acum, an competițional, ca și în cel anterior echipa de handbal față de susținerea  oferită de suporteri – spectator și autorități! 
Cu fotbalul lucrurile sunt cumva similare, dar cum mai este de trecut testul returului în barajul pentru promovare, rezerv necesarele considerații pentru după urcarea în Liga a III-a!           

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?