Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

GALERIE FOTO : Premii pentru românașii de la Şcoala Gimnazială Băleşti


Sâmbătă, 27 mai, a avut loc în municipiul Buzău cea de-a VI-a ediție a deja cunoscutului festival-concurs „Drag mi-e jocul românesc!”, inclus în CAERI poziția 502, pagina 24.
    Pentru prima dată, ansamblul Românașii din Bălești, constituit din elevi ai clasei a II-a, Åžcoala Gimnazială Bălești, coordonați de doamna învățătoare Grigore Monica și domnul profesor de educație fizică Dragomir Ionel, au participat la acest festival. Au pășit cu mari emoții, dar și curiozitate pe șcena sălii mari a Consiliului Județean Buzău și au încântat publicul prin dansurile lor: Brașoveanca, Hăulita, Călușarii, Sârba, Hora.
    Åži cum orice muncă merită răsplătită, dragii noștrii românași s-au întors acasă cu sute de aplauze primite la scenă deschisă, medalii, Premiul II – secțiunea ansambluri și Premiul special – Trofeul pentru cea mai bună impresie artistică.
    Suntem un grup de românași inimoși, elevi ai clasei a II-a, Åžcoala Gimnazială Bălești. Ansamblul nostru s-a născut pe când noi eram în clasa I, acum un an de zile. Deși localitatea noastră nu a păstrat o istorie în ce privește obiceiurile și tradițiile românilor, așa cum se întâmplă în alte zone vestite din țara noastră, am dorit să descopăr acestor copii frumusețea cântecului popular și a jocului popular românesc, a portului național atât de mândru și, dacă se va putea, să îi fac să îndrăgească aceste valori moștenite și purtate din neam în neam, care definesc ființa noastră de români.
    Sprijiniți de părinți și prin implicarea reprezentanților Comunității Locale, am pornit la drum.

Åžcoala Gimnazială Bălești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?