Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Poliţia Focşani a rămas fără şef şi fără unul dintre adjuncți


Poliția municipiului Focșani are la comandă, de astăzi (sâmbătă), doar un adjunct, respectiv pe comisarul șef Alexandru Cara (FOTO). Asta pentru că vineri a fost ultima zi de muncă pentru comisarul șef Cristinel Diaconescu, care a fost împuternicit în ultima vreme la comanda Poliției municipiului Focșani. El a ieșit la pensie. Același lucru s-a întâmplat și cu cel de-al doilea adjunct, respectiv comisarul șef Ion Balercă, care s-a pensionat. Astfel, în acest moment, Poliția Focșani este condusă doar de un adjunct, respectiv de comisarul șef Alexandru Cara, care a fost o vreme împuternicit pe această funcție, după care a câștigat concursul organizat de IPJ Vrancea.
    Situația s-ar putea schimba de săptămâna viitoare, atunci când există posibilitatea ca la comanda Poliției Focșani să fie împuterniciți alți ofițeri. Inspectorul șef al IPJ Vrancea, comisarul șef Remus Nica, ne-a precizat că deocamdată nu a fost luată nicio decizie cu privire la persoanele care vor fi împuternicite pe funcțiile de șef și adjunct la Poliția Municipiului Focșani. „Deocamdată la comanda Poliției municipiului Focșani rămâne doar domnul Cara, nu a fost luată nicio altă hotărâre. Probabil săptămâna viitoare vom lua o decizie”, ne-a precizat comisarul șef Remus Nica.
    Nu s-au luat decizii, dar au existat discuții cu privire la persoanele care ar putea conduce Poliția Focșani. Prin instituție există tot felul de zvonuri, fiind vehiculate mai multe nume de ofițeri care ar putea fi împuterniciți pe funcțiile rămase libere. Inclusiv comisarul șef Alexandru Cara ar putea fi împuternicit șef la Poliția municipiului Focșani. 
    Fostul șef al Poliției Focșani, comisarul șef Cristinel Diaconescu, s-a pensionat după 24 de ani de muncă în poliție. Timp de 9 ani a lucrat la Serviciul de Investigații Criminale, după care a avut numai funcții de conducere. Din anul 2002 și până în 2016 a fost adjunct al șefului Poliției municipiului Focșani. Anul trecut a fost împuternicit șef la Poliția Focșani, până în septembrie 2016, atunci când a fost împuternicit adjunct al șefului IPJ, funcție pe care a ocupat-o până în martie a.c. După ce i-a expirat împuternicirea, comisarul șef Diaconescu s-a întors în fruntea Poliției Focșani, funcție ocupată tot cu împuternicire și din care a și ieșit la pensie.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?