Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

GALERIE FOTO : Piesă de teatru şi cadouri pentru copiii din Centrul de Primire în Regim de Urgenţă


Ziua Internatională a Copilului a fost sărbătorită în avans la Centrul de Primire în Regim de Urgență (CPRU) din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea. S-au recitat poezii, s-a cântat, s-au împărțit cadouri și a fost pusă în scenă piesa de teatru de păpuși marionete „Scufița Roșie”. 
Activitatea intitulată „Ziua Copilului, Ziua Prieteniei” face parte din Proictul „Copil ca tine sunt și eu”, proiect inițiat de Åžcoala Gimnazială nr. 1 Mera și coordonat de profesoara pentru învățământ primar Cornelia Claudia Cristea. Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Parohia Dumbrăvița din comuna Suraia, reprezentată de preot paroh Theodor Christian Paraschiv, și CPRU, condus de Violeta Pavelescu.
Astfel, vineri, în jurul orei 10.00, la CPRU a sosit un grup de 10 copii de la Åžcoala Livada din comuna Mera, însoțiți de profesoarele pentru învățământ primar Cornelia Claudia Cristea, Valentina Năstase, cea care a și coordonat activitatea copiilor, și Monica Dinga. Copiii de la Mera au fost cei care au dat startul distracției și au pus în scenă piesa de teatru de păpuși marionete, activitate care i-a bucurat nespus pe copiii din centru, făcându-i să zâmbească și să o aplaude pe Scufița Roșie, pe lup, dar și pe celelalte personaje din îndrăgita poveste.
Prin această activitate, copiii de la Mera și cadrele didactice coordonatoare și-au dorit să marcheze Ziua Internațională a Copilului, zi care se sărbătorește în fiecare an pe data de 1 iunie, dar și să aducă un strop de bucurie în sufletele copiilor din centru. „Am organizat această activitate pentru a bucura inimile copiilor din Centrul de Primire în Regim de Urgență. Copiii de la Åžcoala Livada doresc astfel să-și deschidă sufletul prin actul lor artistic, respectiv piesa de teatru de păpuși marionete „Scufița Roșie”. Îmi doresc ca fiecare copil de aici să fie integrat într-o familie iubitoare și protectoare, iar piesa de teatru prezentată de copii pentru alți copii să fie ca o poveste înainte de culcare”, a precizat profesoara pentru învățământ primar Valentina Năstase.

Recital de poezii pe tema copilăriei

Nici cei 18 copii din centru nu s-au lăsat mai prejos și și-au primit musafirii așa cum se cuvine. Au spus și ei poezii ce au avut ca temă copilăria și au cântat un cântecel. La finalul activității, care a fost una extrem de frumoasă, copiii și-au împățit cadouri. Cei de la Mera le-au adus copiilor din centru pachețele cu dulciuri și fructe, iar aceștia din urmă le-au dat musafirilor câte un cadou simbolic, prin intermediul căruia le-au transmis urări și mesaje. La bucuria copiilor din centru au participat inclusiv părinții copiilor veniți în vizită, care au contribuit cu diverse produse ce au fost puse în pachețele, sprijinind astfel și încurajând derularea proiectului.
    Åžefa Centrului de Primire în Regim de Urgență, Violeta Pavelescu, a fost la fel de emoționată ca și copiii și a ținut să mulțumească tuturor celor care s-au gândit la copiii din centru și le-au făcut o bucurie de Ziua Internațională a Copilului, zi care se apropie cu pași repezi. „Inițiativa copiilor de la Åžcoala Livada, de a prezenta o piesă de teatru copiilor din centru, a fost primită cu mare bucurie și în același rimp cu uimire, deoarece au asistat pentru prima dată la un spectacol de acest gen. Acțiunea a fost interactivă, iar la sfârșitul actului artistic și copiii din centrul nostru au spus poezii și au cântat cântecele. Activitatea s-a încheiat prin dăruirea reciprocă de mici atenții. Astfel, copiii noștri au primit câte un pachețel cu dulciuri și fructe și au dăruit, la rândul lor, câte un balon personalizat, copiilor veniți în vizită. La final s-a cântat «La Mulți Ani» tuturor copiilor cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Aș vrea să mulțumesc inițiatorilor proiectului, cadrelor didactice implicate, copiilor și părinților care au acordat susținere și sprijin în realizarea acestei acțiuni”, a declarat Violeta Pavelescu.
    La activitate a participat și preotul Theodor Christian Paraschiv, care la finalul spectacolului făcut de copii a oficiat o slujbă, a stropit cu agheasmă toate încăperile centrului și le-a împărțit copiilor iconițe.
    Activitățile dedicate Zilei Internaționale a Copilului vor continua. Astăzi (sâmbătă), în centru va fi din nou veselie și se va cânta „La Mulți Ani”, cu ocazia zilei aniversare a unuia dintre copiii găzduiți aici. Se vor mai organiza și alte activități, inclusiv pe data de 1 Iunie și mai sunt așteptați și alți musafiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?