Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Educatoarele, invitate să participe la proiectul „Schimb de grupă pentru o zi – Schimb de experiență”



Educatoarele din județul Vrancea sunt invitate să participe la proiectul educațional extracurricular județean „Schimb de grupă pentru o zi – Schimb de experiență”, avizat Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vrancea și care se va desfășura pe 7 iunie. Coordonatorii proiectului sunt: inspector școlar profesor Amalia Chirtoc și profesoarele Oana Camelia Alexe, Elena Daniela Baneș și Maria Cristea, iar membrii echipei de proiect sunt educatoare, profesori pentru învățământul preșcolar și directorii unităților de învățământ preșcolar.
Obiectivul general al proiectului îl constituie cunoașterea specificului învățământului românesc preșcolar din mediul urban versus mediul rural, iar scopul este crearea și dezvoltarea unor relații de colaborare, cooperare și cunoaștere reciprocă între educatoarele și preșcolarii participanți la proiect. Se are în vedere și îmbogățirea informației de cultură generală din perspectiva inter- și transdisciplinarității, dar și schimbarea mentalității colectivelor de educatoare în legătură cu integrarea culturală a persoanelor provenite din medii sociale diferite.
„Formarea profesională constituie pentru cadre didactice un scop major de natură să le proiecteze întreaga existență profesională și care are, la rândul său, efecte majore, vizând înnoirea practicii educaționale, creșterea calității educației. Este știut, însă, că formarea profesională nu este un demers izolat, nici unul exclusiv individual. La baza reușitei sale stau trebuințe specific umane de comunicare și schimbare, dar și atitudini înnoitoare: deschiderea și receptivitatea, schimbul de bune practici, asumarea responsabilităților, recunoașterea dificultăților, a impasurilor, oferirea și solicitarea sprijinului, competiția loială, câștigul profesional obținut prin cooperare și parteneriat. Consideăm că abordarea tematicii schimbului de experiență este o formă de dezvoltare profesională care condiționează performanța și că prezentând copiilor preșcolari și alte modalități și stiluri de lucru, ne asigurăm totodată că aceștia vor fi buni mesageri ai noștri în viitor, ca rezultat al efortului colectiv, preocupat nu numai de sine, ci și de ceilalți, efort izvorât de altfel din dorința de a împărtăși experiențe, căutări, rezultate”, se arată în argumentul prezentat de coordonatorii proiectului.
 Pentru relații suplimentare, educatoarele pot contacta coordonatorii proiectului. 

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?