Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Focșănenii își pot măsura gratuit tensiunea arterială, astăzi, în Piața Unirii


Focșănenii își vor putea măsura tensiunea arterială astăzi, în Piața Unirii, între orele 9 și 16.00. Locuitorii municipiului Focșani vor beneficia, în acest interval orar, de testări gratuite pentru depistarea hipertensiunii arteriale.
    O echipă de medici specialiști, supervizată de dr. cardiolog Irina Radu, va sta de vorbă cu cetățenii, oferindu-le informații legate de hipertensiunea arterială, care produce cele mai multe decese la nivel mondial. Mai mult decât atât, medicii vor vorbi despre importanța controalelor regulate, prin care se poate depista la timp această problemă de sănătate. Focșănenii vor completa un chestionar de risc pentru hipertensiunea arterială și vor primi pliante cu date extrem de interesante.
    Hipertensiunea arterială (HTA), cea mai frecventă boala cardio-vasculară, reprezintă o problemă importantă de sănătate în rândul românilor. Pentru că de cele mai multe ori este diagnosticată tardiv, după ce apar deja complicațiile, HTA trebuie controlată periodic, chiar și în absența simptomelor. Hipertensiunea arterială nu doare, dar poate ucide într-o secundă, provocând accident vascular cerebral sau infarct. Boala poate fi depistată rapid, iar controalele preventive sunt de mare ajutor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?