Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Cinci candidați pentru funcția de adjunct la Poliția Focșani. Concursul are loc astăzi


Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vrancea organizează, astăzi, concursul pentru ocuparea funcției de adjunct la Poliția municipiului Focșani. Și-au depus dosarele de participare la concurs comisarul șef Alexandru Cara, care în prezent ocupă funcția cu împuternicire, comisarul șef Adrian Oprea, comisarul șef Cătălin Candea, de la Serviciul Poliției Rutiere, subcomisarul Cristi Manta, tot din cadrul Serviciului Poliției Rutiere, și subcomisarul Mariana Mihailescu de la Serviciul Management Resurse Umane. Rămâne de văzut dacă toți cei cinci ofițeri care s-au înscris la concurs se vor și prezenta la interviu, întrucât există zvonuri că cel puțin doi dintre ei nu se vor prezenta.
    Unica probă de selecție, respectiv interviul structurat pe subiecte profesionale, va fi susținută la sediul IPJ Vrancea și va începe la ora 9.00, conform informațiilor afișate pe site-ul instituției. Va fi declarat admis candidatul care are nota cea mai mare și a obținut minimum nota 7,00. În situația în care mai mulți candidați au aceeași notă, este declarat admis la concurs candidatul care are cea mai mare vechime în  specialitatea postului scos la concurs. Dacă mai mulți candidați au aceeași vechime în specialitatea postului scos la concurs, este declarat admis candidatul care are cea mai mare vechime în studiile necesare postului scos la concurs.
    Cel mai probabil funcția de adjunct la Poliția Municipiului Focșani va fi ocupată după concursul de astăzi, dar peste aproximativ o săptămână se vor vacanta celelalte două funcții de conducere, respectiv cea de șef al Poliției municipiului Focșani, dar și cealaltă funcție de adjunct. Asta deoarece comisarul șef Cristinel Diaconescu, care conduce acum Poliția Focșani cu împuternicire, și comisarul șef Ion Balercă, împuternicit pe funcția de adjunct, vor ieși la pensie pe 27 mai. Cel mai probabil, pe cele două funcții care urmează să se vacanteze vor fi împuterniciți alți ofițeri, după care se vor organiza concursuri.
    Vineri, la sediul IPJ Vrancea, va avea loc un alt concurs, respectiv pentru ocuparea funcției de adjunct la Poliția municipiului Adjud. Pentru ocuparea acestei funcții s-au înscris doi ofițeri, dar unul dintre ei s-a retras. Așa că singurul candidat rămas în cursă este subcomisarul Cristi Manta, de la Serviciul Poliției Rutiere, care s-a înscris și la concursul pentru ocuparea funcției de adjunct la Poliția Municipiului Focșani. Întrucât la concurs s-a înscris o singură persoană, condiția este ca aceasta să ia minimum nota 7 la interviu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?