Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Premii și mențiuni la olimpiadele de latină, lingvistică și neogreacă


Mai mulți elevi vrânceni au obținut premii și mențiuni la olimpiadele de latină, lingvistică și neogreacă.
Astfel, la Olimpiada de limbi clasice – limba latină, premiul I a fost obținut de Toma Maria, elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Duiliu Zamfirescu, îndrumată de profesoara Bărbosu Pompilia. Tot premiul I a obținut și Enache Marinela, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național Emil Botta Adjud, îndrumată de profesoara Anghelina Ionela. De asemenea, ea a obținut premiul special la faza națională a olimpiadei. Eleva Gheorghe Ștefania, din clasa a X-a, de la Liceul Pedagogic Spiru Haret Focșani, a obținut tot premiul I, fiind îndrumată de profesoara Miron Elena. De asemenea, premiul I a mai fost obținut și de Iancu Alexandra, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național Unirea, îndrumată de profesoara Soare Elena, și de Amira-Amalia Giuclea, elevă în clasa a XII-a la aceeași unitate de învățământ, îndrumată de același cadru didactic. Iancu Alexandra a obținut și premiul III la faza națională a olimpiadei.
La faza județeană a Olimpiadei de lingvistică, premiul I, cu câte 100 de puncte, a fost obținut de Damian Ioana și Andrei Lețu, elevi în clasa a V-a, primul la Colegiul Național Al. I. Cuza Focșani, iar cel de-al doilea la Școala Gimnazială Nicolae Iorga Focșani. Alți 13 elevi au obținut premiile II, III și mențiuni.
La clasa a VI-a, premiul I a revenit lui Iordache Tudor, de la Școala Gimnazială Ion Basgan Focșani, alți 11 elevi obținânnd premiile II, III și mențiuni. La clasa a VII-a, premiul I a fost obținut de Ariton Adrian Nicolae, de la Colegiul Național Unirea Focșani, pe locul secund clasându-se fratele său geamăn, Alexandru Constantin. Alți opt elevi au obținut premiul III și mențiuni.  
De la clasele a IX-a și a X-a, premiul I a revenit elevei Alexandra Danțuș, de la Colegiul Național Unirea Focșani, alți 10 elevi obținând premiile I, III și mențiuni. De la clasele a XI-a și a XII-a, premiul I a fost câștigat de Ion Tănasă, de la Colegiul Național Emil Botta Adjud, alți șapte elevi obținând premiile II, III și mențiuni.
În ceea ce privește faza județeană a Olimpiadei de neogreacă, trei eleve au obținut premiul I, dar la niveluri diferite. Astfel, Răducan Denisa Geanina, de la Colegiul Național Al. I. Cuza Focșani, îndrumată de profesoara Chelariu Silvia Ofelia, a luat premiul I la faza județeană nivel B2, iar la națională premiul II. Iuliana Dorofte, de la Liceul Pedagogic Spiru Haret Focșani, îndrumată de profesoara Miron Elena Rodica, a obținut premiul I la nivel A1, iar Flavia Ștefania Dănilă, de la Colegiul Național Emil Botta Adjud, îndrumată de profesoara Anghelina Ionela, a obținut tot premiul I, dar la nivel B1.

Listele cu toți câștigătorii la olimpiadele de latină AICI, lingvistică  AICI și neogreacă AICI.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?