Ediția: Marți 18 iunie 2024. Nr. 6651
Ediția: Marți 18 iunie 2024. Nr. 6651

Un cuplu de refugiați sirieni din Canada și-a botezat copilul nou-născut Justin Trudeau


Un cuplu de refugiați sirieni care s-a instalat în Calgary și-a botezat copilul nou-născut cu numele prim-ministrului canadian, în semn de recunoștință față de Canada, scrie journaldemontreal.com. Potrivit CTV News, micul Justin Trudeau Adam Bilal, s-a născut joi puțin după ora locală 18.00 la spitalul din Calgary.
Părinții copilului, Afraa și Moe Bilal, se numără printre refugiații sirieni care au putut veni în Canada după alegerea guvernului liberal, în toamna anului 2015. Primul ministru Trudeau promisese că va primi 25.000 de refugiați sirieni în Canada până la sfârșitul anului 2015, obiectiv care a fost atins în cele din urmă în 2016. Origineri din Damasc, Afraa și Moe Bilal au sosit ca refugiați în Motreal în februarie anul trecut. Premierul Justin Trudeau nu i-a întâmpinat personal la aeroport, așa cum a făcut în cazul altor refugiați sirieni, dar tinerii au simțit că trebuie să-i mulțumească în vreun fel — așa că i-au pus primului lor copil prenumele Justin Trudeau. Ei speră că fiul lor se va întâlni într-o zi cu mai faimosul său tiz, scrie BBC.
Între noiembrie 2015, când Trudeau a devenit prim-ministru, și ianuarie 2017, peste 40 000 de refugiați sirieni au fost instalați în Canada. Aproximativ 1.000 dintre ei s-au mutat în Calgary. La sfârșitul lunii ianuarie, după ce președintele american, Donald Trump, a interzis imigranți din șapte țări majoritar musulmane, Trudeau a confirmat pe social media angajamentul guvernului său de a-i ajuta pe „cei care fug de persecuție, teroare și război”.
În luna februarie, în Ontario, un alt cuplu sirian și-a numit nou-născutul Justin ca omagiu adus primului ministru canadian, dar Justin Trudeau Adam Bilan este considerat primul copil care poartă numele întreg al premierului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?