Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Trei ofițeri tineri, la conducerea IPJ Vrancea. Ei au discutat ieri cu șefii din Poliția Română


Poliția vrânceană va fi condusă de trei ofițeri din cadrul instituției. Surse oficiale susțin că la comanda IPJ Vrancea va fi împuternicit comisarul Dan Tulbure, în prezent șef al Serviciului Management Resurse Umane. Acesta ar urma să facă echipă cu comisarul șef Remus Nica, actualmente șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, și comisarul șef Costel Manea, care acum conduce Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate. Ieri, cei trei ofițeri, dar și comisarul șef Vasile Marin, care conduce Serviciul de Ordine Publică, au fost chemați la București pentru a discuta cu superiorii. Această informație ne-a fost confirmată oficial. Numirile în funcții a celor trei vor avea loc astăzi, cel mai probabil, în condițiile în care este ultima zi de muncă a actualului șef al IPJ Vrancea, comisarul șef Ionel Popescu, iar inspectoratul nu poate rămâne și fără șef, și fără adjuncți.

    Mai mulți polițiști cu funcții de conducere din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea au fost chemați la București, ieri, pentru a discuta cu șefii din Poliția Română. Șeful IPJ Vrancea iese mâine la pensie, iar instituția are nevoie atât de șef cât și de adjuncți. Surse oficiale ne-au spus că la București au fost comisarul șef Costel Manea, șeful Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, comisarul șef Vasile Marin, șeful Serviciului de Ordine Publică, comisarul șef Remus Nica, șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, și comisarul Dan Tulbure, care conduce Serviciul Management Resurse Umane. Unii dintre ofițerii care au fost ieri la București ne-au confirmat informația aflată pe surse.
La jumătatea acestei săptămâni va rămâne vacantă funcția de inspector șef al IPJ Vrancea, ca urmare a pensionării comisarului șef Ionel Popescu. Prin urmare, șefii de la București trebuie să împuternicească pe cineva la comanda poliției vrâncene. Acest lucru se va întâmpla astăzi, sau cel târziu mâine. Ieri după-amiază au apărut zvonuri și cu privire la funcțiile pe care ar urma să le ocupe ofițerii amintiți. Surse credibile ne-au spus că inspector șef ar urma să fie comisarul Dan Tulbure, prim-adjunct comisarul șef Remus Nica și adjunct comisarul șef Costel Manea. 
Prin poliție s-a zvonit și că funcția de inspector șef ar putea fi ocupată de un ofițer de la Buzău, care acum este adjunct al inspectorului șef al IPJ Buzău.

Servicii din IPJ Vrancea fără șefi

IPJ Vrancea nu are nici adjuncți. Împuternicirea comisarului șef Cristinel Diaconescu în funcția de adjunct al IPJ Vrancea a fost valabilă șase luni și a expirat, iar ofițerul s-a întors la finele lunii martie la comanda Poliției municipiului Focșani.
Acestea nu sunt singurele funcții vacante din IPJ Vrancea. Mai sunt și servicii conduse cu împuternicire, dar și care nu au șefi deloc. În această situație se află Serviciul Cazier. Funcția de șef a rămas vacantă după pensionarea comisarului șef Mariana Apostol, iar până la această dată nu a fost împuternicit niciun ofițer la comanda serviciului. Și Serviciul Cabinet are șef împuternicit. Dar și această funcție va rămâne vacantă, întrucât ofițerul care îl conduce se va pensiona la finele lunii în curs.
    De asemenea, în următoarea perioadă vor ieși la pensie mai mulți șefi de post. Reprezentanții IPJ Vrancea ne-au spus că în total ar fi fost depuse aproximativ 20 de dosare de pensionare.

Pensionări și la vârful Poliției Focșani

    Și Poliția municipiului Focșani va rămâne fără șef și fără unul dintre adjuncți, chiar în această lună. Comisarul șef Cristinel Diaconescu, împuternicit la comanda Poliției municipiului Focșani, se va pensiona la finele acestei luni. Acesta și-a depus raportul de pensionare începând cu data de 27 mai. Comisarul șef Diaconescu a confirmat informația conform căreia, cel mai probabil, la finele acestei luni își va încheia cariera în poliție, după 24 de ani de activitate. „Am depus raportul începând cu data de 27 mai a.c., iar acum aștept ordinul de ministru”, ne-a spus comisarul șef Diaconescu. 
Absolvent al Academiei de Poliție, ofițerul Diaconescu și-a început activitatea în poliție în anul 1993. Până în luna februarie a anului 2002 și-a desfășurat activitatea la Serviciul de Investigații Criminale, iar de atunci și până în prezent a ocupat doar funcții de conducere. Astfel, din februarie 2002 și până în aprilie 2016 a fost adjunct al șefului Poliției municipiului Focșani. Anul trecut, după pensionarea șefului Poliției municipiului Focșani, comisarul șef Gicu Avasiloaie, comisarul șef Diaconescu a fost împuternicit la comanda Poliției municipiului Focșani, unitate pe care a condus-o până în septembrie 2016. De la această dată, comisarul șef Diaconescu a fost împuternicit adjunct al șefului IPJ Vrancea, funcție pe care a ocupat-o vreme de 6 luni, până în martie a.c. Odată cu expirarea împuternicirii de adjunct al IPJ, comisarul șef Diaconescu s-a întors la comanda Poliției municipiului Focșani, tot cu împuternicire, funcție din care va ieși la pensie la finele acestei luni.
    Comisarul șef Diaconescu a avut și un mesaj pentru colegii săi. Le dorește numai bine și le recomandă să nu uite că sunt în slujba cetățenilor. „Colegilor mei le doresc tot binele din lume, sănătate, putere de muncă. Le recomand să fie corecți, să depună toate eforturile pentru a putea rezolva sarcinile de serviciu și niciodată să nu uite că sunt în slujba cetățenilor”, a transmis comisarul șef Diaconescu.
    Și adjunctul său, comisarul șef Ion Balercă, se va pensiona la finele acestei luni, ceea ce înseamnă că vor rămâne vacante funcția de șef și una dintre funcțiile de adjunct la Poliția Focșani. Între timp se va organiza concursul pentru cealaltă funcție de adjunct, funcție ocupată acum cu împuternicire de comisarul șef Alexandru Cara. La concurs, ce va avea loc pe 17 mai, s-au înscris patru ofițeri, printre care și Cara.

32 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?