Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

„Mese calde pentru copii nevoiași” prin redirecționarea a 2% către Crucea Roșie Română


„Redirecționează 2% pentru copii defavorizați” este mesajul Crucii Roșii Române către toți cei care doresc să ajute ca cei mai nevoiași dintre copiii României să aibă asigurate mese calde, pentru a putea merge la școală. Instituția de caritate va derula, pe toată perioada anului școlar 2018, proiectul intitulat „Mese calde pentru copii nevoiași”, care va avea ca arie de desfășurare școlile generale aflate în zonele cele mai sărace din România. Din fondurile strânse ca urmare a celor care vor redirecționa 2% din impozitul pe venit Crucii Roșii Române, aproximativ 50 de copii nevoiași din fiecare școală vor primi un prânz cald, în regim catering, pe perioada cursurilor. 
„52,2% dintre copiii români prezintă risc de sărăcie și excludere socială, față de media europeană care este de 28%, conform unui studiu realizat de UNICEF în 2012. Copiii din România suferă de foame sau din cauza lipsei satisfacerii altor nevoi esențiale existenței. Sărăcia acută și lipsa posibilităților de a-și asigura strictul necesar zilnic îi determină pe părinții din familiie sărace să își priveze copiii de hrana atât de necesară și esențială pentru dezvoltare. Sărăcia ca și cauză a abandonului școlar acționează în două sensuri: fie copiii nu se pot prezenta la școală din cauza neputinței părinților de a le asigura hrana, de a le cumpăra haine, rechizite sau pentru a plăti transportul, fie sunt nevoiți să contribuie la întreținerea familiei, ceea ce nu le mai permite să aloce timp învățăturii”, se arată în comunicatul dat publicității de Crucea Roșie Română.
    Prin derularea acestui proiect se urmărește ameliorarea condițiilor de viață a copiilor proveniți din familii defavorizate, cu o situație foarte precară, care nu-și pot asigura necesarul de hrană zilnică, prin oferirea unei mese calde cinci zile pe săptămână, în perioada cursurilor școlare. Totodată se dorește prevenirea abandonului școlar și stimularea interesului copiilor de a frecventa școala prin serviciile sociale oferite. Conștientizarea nevoilor comunității în rândul reprezentanților autorităților locale, ai mediului de afaceri și ai altor organizații este un alt obiectiv urmărit prin derularea acestui proiect.
    Beneficiari sunt copii cu vârste între 6 și 15 ani, proveniți din familii social-vulnerabile din cele mai sărace județe din țară. Ei sunt selectați din unități de învățământ unde ponderea copiilor proveniți din familii sărace este mare. „Oricine dorește să ajute, se poate implica în cadrul campaniei „Mese calde pentru copii defavorizați”, prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit proiectului Crucea Roșie”, se subliniază în comunicatul dat publicității. Acest lucru se poate face de oricine, descărcând formularul tip, prin accesarea hărții de pe adresa http://www.crucearosie.ro/doilasuta/. Se completează datele necesare și apoi, formularul completat, în original, se trimite prin poștă sau curier, la adresa Direcției Generale a Finanțelor Publice de domiciliu sau la adresa Filialei de Cruce Roșie din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?