Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Jandarmii și salvamontiștii sunt pregătiți pentru minivacanța de 1 Mai



    Serviciul de Salvamont este pregătit pentru a prelua turiștii rătăciți în zona Lepșa în minivacanța de 1 mai. Directorul Salvamont Vrancea, Laurențiu Mocanu, a arătat că voluntarii, echipele de jandarmi montani și de la ISU Vrancea sunt pregătiți pentru intervenții. Directorul a adăugat că cei mai mulți turiști sunt așteptați în zona Lepșa-Soveja și a explicat că, din cauza ploilor, o parte din traseul din Parcul Natural Putna nu este accesibil, adică există un risc redus pentru producerea unor evenimente nedorite. „La Serviciul Salvamont sunt șase voluntari gata să intervină dacă sunt evenimente. Echipele de jandarmi montani sunt pregătite pentru intervenții 24 de ore din 24, alături de echipele de la ISU Vrancea”, ne-a spus directorul Salvamont.
    Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ), în perioada 28 aprilie – 1 mai 2017, jandarmii din cadrul IJJ Vrancea vor intensifica activitățile specifice, cu ocazia minivacanței de 1 Mai, în zonele de agrement din județul Vrancea precum și în zonele turistice Soveja și Lepșa. De asemenea, în aceeași perioadă,  Jandarmeria Vrancea va asigura măsuri de ordine publică în municipiul Adjud la Zilele Municipiului Adjud, pe timpul desfășurării spectacolelor cultural artistice. „Pentru buna desfășurare a acestor activități Jandarmeria Vrancea va desfășura activități de prevenire și combatere a fenomenelor infracționale și contravenționale în zona destinată acestor activități precum și pe străzile adiacente”, se precizează în comunicat.

    Pentru evitarea incidentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure ordinea publică, Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea face următoarele recomandări:
participanții să respecte măsurile stabilite de organizatori precum și indicațiile și îndrumările jandarmilor;
să manifeste răbdare astfel încât să nu se ajungă la crearea de situații care să genereze busculade sau aglomerări nejustificate;
să evite implicarea în conflicte de orice natură;
să acorde o atenție deosebită bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje etc.), evitând pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenția persoanelor cu intenții dubioase;
conducătorii auto sunt rugați să respecte indicațiile și semnalele polițiștilor rutieri;
părinții sunt rugați să supravegheze cu atenție sporită copiii;
 – facem precizarea că este strict interzisă folosirea oricăror aeronave fără pilot la bord (drone) în zona desfășurării manifestărilor, fără respectarea condițiilor legale;

În cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul forțelor de ordine sau să apeleze la numărul unic de urgență 112.
De asemenea în  acestă perioadă, jandarmii montani  vor acționa zilnic în sprijinul turiștilor din zona stațiunilor Soveja și Lepșa, fiind pregătiți să intervină în situații de urgență sau atunci când situația o impune.
Pe această cale jandarmii montani sfătuiesc pe iubitorii muntelui să țină cont de o serie de recomandări cum ar fi :
          –  să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeții;
         – să se informeze asupra itinerarului propus, gradului de dificultate, condițiile climaterice locale;
         –  să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac și trusă de prim ajutor;
         –  să folosească numai traseele marcate și să urmărească marcajele de pe traseu;
        –  să nu pornească pe un traseu după consumarea băuturilor alcoolice;
        –  să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane, apelând numărul unic de urgență 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunță,  câte persoane au nevoie de ajutor și detalii ale locului unde sunt persoanele aflate în dificultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?