Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Tariful maximal perceput de taximetriștii din Focșani ar putea fi majorat la 3,7 lei


Tariful maximal perceput de taximetriști ar putea fi majorat la 3,7 lei, propunerea fiind discutată, ieri, la dezbaterea publică organizată de Primăria Focșani în sala de ședințe a instituției. La dezbaterea publică prezidată de primarul municipiului, Cristi Misăilă, a mai fost discutată și reglementarea circulației rutiere pentru autovehiculele de transport mărfuri cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Cele două proiecte ar urma să fie discutate și votate la ședința Consiliului Local din această săptămână. „În urma propunerilor supuse dezbaterii publice, pentru a ușura accesul autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 3,5 tone, s-a stabilit emiterea unei autorizații unice prin care solicitantul va notifica în scris (fax, e-mail) sau telefonic, dispeceratul Poliției Locale, cu minim 24h înainte de intrarea în municipiul Focșani, precizând numărul de înmatriculare al autovehiculului și grupa de clasificare a acestuia. Autorizația va fi emisă în baza unui abonament lunar sau anual, cu achitarea taxelor prin numerar, card (POS), ordin de plată sau SMS”, se arată în informarea primăriei.
Reamintim că propunerea de majorare a tarifelor pentru serviciile de taximetrie se bazează pe structura de cheltuieli realizată de reprezentanții Camerei Naționale a Operatorilor Taxi din România, filiala Vrancea, pentru a justifica noul tarif de distanță maximal unic de 3,7 lei, inclusiv tva. Taximetriștii au prezentat structura pe elemente de cheltuieli pentru stabilirea, ajustarea sau modificarea tarifului de distanță, care a fost întocmită ținând cont de cheltuielile anuale cu un autoturism Dacia Logan, cu o valoare de 7500 euro, amortizabil în cinci ani. Reprezentanții taximetriștilor arată că prețurile mici de acum sunt inferioare costurilor și au ca rezultate lipsa de investiții în baza materială, ceea ce duce la autovehicule vechi și uzate, folosirea unor angajați „la negru”, lipsiți de pregătire profesională și de verificări medicale obligatorii. Din cauza prețurilor mici, unii taximetriști refuză să preia comenzi prin dispecerat la ore de vârf, să efectueze curse scurte, considerate neprofitabile sau nu folosesc aparatele de taxat și percep tarife stabilite „la mica înțelegere”.
Doleanțele taximetriștilor au fost preluate în proiectul de hotărâre care prevede că tariful de noapte nu va fi mai mic decât tariful de zi, dar nu va fi mai mare decât cu până la 50% din tariful de zi. Tariful de pornire va fi egal cu tariful de distanță aplicat. „La determinarea tarifului orar pentru fiecare taxă se va respecta ca raportul dintre tariful orar, exprimat în lei/oră, și tariful de distanță, exprimat în lei/kilometru, să fie egal cu 10, care este valoarea limită a vitezei de comutare, exprimată în km/oră”, se arată în proiectul de hotărâre.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?