Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Condiții optime la Centrul de terapii recuperatorii pentru copii cu tulburări de dezvoltare


Consiliul Județean Vrancea în parteneriat cu Asociația Speranța Andradei implementează, în perioada 14.04.2015-30.04.2017, proiectul „Înființarea Centrului de terapii recuperatorii pentru copii cu tulburări de dezvoltare”. Centrul are ca obiectiv furnizarea de servicii de educație timpurie și recuperare copiilor cu dizabilități din județ. Serviciul este înființat de Asociația Speranța Andradei, pentru un număr de 30 beneficiari din județul Vrancea, dintre care 5 ce provin din familii de etnie romă, copii cu dizabilități multiple cu vârste cuprinse între 0-7 ani, șomeri de lungă durată care au renunțat la viața profesională pentru că și-au asumat sarcina îngrijirii unui copil cu dizabilități.
    În luna decembrie 2016, directorul Asociației Speranța Andradei, Alice Pruteanu, a făcut o scurtă prezentare a proiectului și a precizat că Centrul de terapii recuperatorii pentru copii cu tulburări de dezvoltare a fost gândit ca un centru de educație timpurie. „Medicii din România au văzut terapia foarte bună pe care o aplicăm și care este o terapie de pionerat în țara noastră și au început sa trimită și alți copii care nu au probleme de tulburare dar au boli cum ar fi boala Down. Este vorba de realizarea unor terapii care permit copilului să se dezvolte pe toate palierele. Practic pentru copiii cu tulburări de dezvoltare oferim mai multe terapii cu oameni specializați în kinetoterapie, terapie de tulburare senzorială, logopedică, terapie de grup în vederea recuperării acestor copii. Scopul nostru este integrarea acestor copii în școlile de masă când împlinesc vârsta necesară”, a precizat Alice Pruteanu.
    Pe lângă activitățile specifice, au fost derulate și alte activități care să faciliteze reinserția familiilor cu copii cu tulburări de dezvoltare pe piața muncii, în special a celor de etnie romă, pentru echilibrarea vieții profesionale cu cea privată. Astfel, în perioada februarie 2016 – aprilie 2016, au fost organizate workshop-uri care au vizat domeniile: parenting, orientare profesională, antreprenoriat, egalitate de gen, pentru un număr de 350 de beneficiari: părinți, educatori, asistenți sociali, profesori, etc.
De asemenea, în data de 10 noiembrie 2016 a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de construcții și instalații, care constau în renovare spațiu, revizuire instalație electrică, revizuire acoperiș; dotări și montaj: lift exterior, aparate aer condiționat. În prezent, renovarea spațiului a fost realizată în totalitate, lucrarea fiind la stadiul montării liftului. Valoarea proiectului este de 207 777,77 Euro (931 820,97 lei), sumă alocată prin programul „Promovarea egalității de gen și a echilibrului dintre viața profesională și cea privată”, Îmbunătățirea echilibrului între viața profesională și cea privată, MECANISMUL FINANCIAR SEE 2009-2014. Durata proiectului este de 24 luni. De reținut că valoarea totală a proiectului rămâne neschimbată și reprezintă 100% cheltuieli eligibile, acestea urmând a fi rambursate în totalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?