Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Tratamentul cu ozon și electroterapie în acnee


Doctorița Jeni Violeta David, medic ozonoterapeut, de la Clinica Viomed Focșani, practică Ozonoterapia în Focșani de aproape 7 ani și spune că pacientul mulțumit de rezultatele terapiei, este cea mai bună dovadă că terapia funcționează foarte bine, ca atare, sau combinată cu o terapie preexistentă a pacientului.
    „Acneea reprezintă o boală pe care des o întâlnim în examinarea pacienților noștri. Ea poate fi întâlnită mai frecvent la pacienții aflați în perioada de creștere pubertară sau chiar la adulții care nu au reușit să o învingă în adolescență. Primăvara observăm că acneele și a dermatitele suprainfectate sunt mai frecvente odată cu înmulțirea, datorită variațiilor de temperatură, a diverșilor germeni, care concură la suprainfecție”, spune doctorița David.
    În aceste situații, terapia cu ozon este folosită în forma saunei cu ozon, concomitent cu programul de electroterapie cu program prestabilit pentru acnee sau a injecțiilor locale cu ozon în zonele inflamate (infiltrație, pustule, elemente cicatriceale). Numărul de injecții sucbcutanate este variabil în funcție de zona afectată, acestea executâdu-se cu ace atraumatice, care nu provoacă durere sau sângerări, ca un ac obișnuit. În interval de cinci zile are loc injectarea a cinci cm3 ozon pe fiecare punct. Pentru a completa efectul antibacterian, antiinflamator, decongestionant, trofic, reparator și imunostimulator, se combină tratamentul autohemoterapie minoră, PRP și perfuzii cu vitamina C (în proporție de 3G-4G, care completează și efectul antitoxic).
    Foarte important este că acest tratament reprezintă rezolvarea nu numai a unei probleme de estetică, ci rezolvarea unei adevărate probleme de socializare a unor tineri care au de oferit lucruri foarte importante și din cauza acestui aspect acneic sunt marginalizați sau ei înșiși se simt complexați, neputându-se concentra pe activitățile lor de bază.
    Clinica Viomed se află pe Strada Popa Șapcă, Nr. 9, Apartament 2 BIS (în spatele farmaciei 24). Programările se pot face zilnic, la numărul 0726718442, sau prin mesaj la numerele 0760092361, 0767408495. Clinica Viomed Focșani poate fi găsită și pe site http://vio-med.ro/terapii/
    Cu doctorița Jeni Violeta David ne vom reîntâlni săptămânal și vă vom prezenta efectele miraculoase ale ozonoterapiei, pentru fiecare afecțiune în parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?