Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO : Elevii de la Școala „Simion Mehedinţi“ Soveja au plantat flori


La Școala Gimnazială „Simion Mehedinți” din Soveja s-a derulat, zilele trecute, proiectul educațional „Cu o floare …se face primăvară!”. Potrivit unui comunicat al reprezentanților instituției de învățământ, proiectul a presupus derularea unor acțiuni de plantare de flori.
„Åžcoala Gimnazială «Simion Mehedinți» Soveja, partener în proiectul național de grijă pentru mediu Åžcoala Ecoterrienilor, proiect desfășurat pe parcursul anului școlar 2016-2017, a găzduit activitatea: «Cu o floare …se face primăvară!». Activitățile se desfăsoară în colaborare cu Organizația Ecotic Romania, pe două componente: activități de tip eco și colectare de deșeuri de tip DEEE și DBA, prin implicarea întregii comunități (părinți, elevi, profesori, comunitate locală, etc). În cadrul activităților de tip eco, elevii de gimnaziu, împreună cu profesorul coordonator Ramona Zamfir și cu profesorii diriginți Georgiana Lipsă și Lenuța Dobrin, au înfrumusețat grădina școlii prin plantare de flori de primăvară”, se arată în comunicat.
„Activitațile de tip ecologic sunt foarte importante în cadrul programului de activități extrașcolare. Încercăm acum să învățăm elevii școlii să recicleze corect, prin colectare de deșeuri”, a declarat directorul școlii, profesor Violeta Drăghici. „Deșeurile de echipamente electrice și electronice, pe scurt DEEE, sunt deșeuri de tipul: frigidere, mașini de spălat, televizoare, computere, radiouri, telefoane mobile, iar cele de tip DBA sunt deșeuri de baterii sau acumulatori. Așteptăm, așadar, sprijinul comunității locale prin donare de astfel de materiale la școală până pe data de 10 mai”, a adăugat directoarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?