Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

„Ai sânge în tine?” Vrâncenii, invitați să doneze sânge vineri dimineață


Organizația Civică Vrancea organizează vineri, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, acțiunea „Ai sânge în tine?”. Toți cei care doresc să participe la acest eveniment sunt așteptați vineri dimineață, ora 07.45, în Piața Unirii din Focșani, de unde vor merge apoi la Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea, pentru a dona sânge. Acțiunea este organizată cu ajutorul asociațiilor „Voluntariat pentru viață”, „Focul  Viu”, „Editura Diaspora”, Școala Carol Davila”, prin bunăvoința voluntarilor.
Cei care vor dori, vor putea dona mai departe bonurile valorice primite după donare, pentru o acțiune umanitară de Paști, acțiune tradițională, inițiată de Monitorul de Vrancea, în colaborare cu Marius Constantin și Clubul Offroad Vrancea. „Vineri, 07 aprilie 2017, ne întâlnim în Piața Unirii la ora 07.45 și apoi mergem la Centrul de Transfuzie Sanguină Focșani pentru a dona sânge. Acțiunea de desfășoară cu ocazia Zilei Internaționale a Sănătății. Prin acțiunea «Ai sânge în tine» dorim o conștientizare a importanței actului de donație și a simțului civic. Vă așteptăm în număr cât mai mare! Acțiunea de desfășoară în colaborare cu asociațiile Voluntariat pentru Viață, Focul viu, Editura Diaspora, Școala Carol Davila și voluntari. Precizare: bonurile valorice, care se dau pentru donarea de sânge, cine dorește, le putem dona la rândul nostru pentru acțiunea umanitară de Paști”, este mesajul postat de organizatori pe pagina de facebook a Organizației Civice Vrancea.
    Președintele ONG-ului „Voluntar pentru viață”, Daniel Drăgan, îi invită pe vrânceni să dea dovadă de solidaritate și să fie vineri dimineață prezenți în Piața Unirii din Focșani, pentru a merge împreună la Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea ca să doneze viață. „Vineri, 7 aprilie 2017, voi fi prezent alături de toți care susțin inițiativa grupului format în cadrul societății civile vrâncene, inițiativă ce înseamnă în special ca tinerii să doneze sânge, ceea ce este egal cu a dona viață. Invit pe această cale pe toți cetățenii județului Vrancea, indiferent de sex, religie sau apartenență politică să dea dovadă de solidaritate și să-și respecte statutul de om”, a spus Daniel Drăgan. „Organizația Civică Vrancea a dat întâlnire membrilor, simpatizanților și iubitorilor de oameni în Piața Unirii din Focșani. Motivul? De aici se va merge la Centrul de Transfuzii Sanguine de pe Comisia Centrală unde, cu ocazia Zilei Internaționale a Sănătății, cei doritori vor dona sânge. Acțiunea, intitulată «Ai sânge în tine?» se vrea o invitație la acțiune, o demonstrație de simț civic, o contribuție cu puțin efort la realizarea unui lucru util și frumos. Se încearcă astfel ridicarea nivelului de conștientizare a valorii sângelui, a importanței acestui gest uman de care, de foarte multe ori, depinde viața semenilor noștri. Nevoia de sânge din spitalele românești este foarte mare, iar acțiunea vrea să sensibilizeze cât mai mulți focșăneni și să-i influențeze în realizarea acestui act de donare”, ne-a spus Adina Vlăsceanu, din partea Organizației Civice Vrancea.
    Studenții și profesorii Școlii Postliceale Sanitare Carol Davila Focșani vor fi alături de vrâncenii care vor dori să doneze sânge vineri dimineață. „Prin această acțiune, studenții și cadrele didactice de la Școala Postliceală Sanitară Carol Davila Focșani încearcă să ajute întreaga populație să conștientizeze importanța donării de sange, care pentru unii poate fi un gest minor, dar pentru persoanele bolnave este un gest vital. Aceasta persoană poți fi tu, copilul tău, părinții, partenerul, prietenul sau un necunoscut. Să nu uitam că, indiferent de venituri, statut social, etnie sau culoare politică, în fața bolii toți suntem egali”, ne-a spus profesor Mariana Dumitrașcu, șef Comisie Instruire Practică.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?