Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Tainele agriculturii ecologice din Spania descoperite de elevii Liceului Tehnologic Odobești


Elevii Liceului Tehnologic Odobești au participat la un stagiu de practică în Spania în cadrul proiectului ERASMUS+ „Agricultura ecologică, o alternativă viabilă pentru viitorii lucrători în agricultură”, coordonatorul proiectului prof. Rodica Moraru oferindu-le elevilor șansa de a-și aprofunda cunoștințele în domeniul Agriculturii ecologice.
Între 27 februarie – 25 martie 2017, participanții proiectului ERASMUS+ și-au desfășurat stagiul de practică în orașul Granada situat la poalele Munților Sierra Nevada din Spania. Elevii au desfășurat activități variate (au pregătit substratul și au însămânțat diferite specii de plante, au participat la instalarea unui sistem de irigare prin picurare și au plantat diferite specii de plante, au efectuat lucrări de îngrijire și întreținere, atât a adăposturilor cât și a animalelor crescute în sistem ecologic) menite a contribui la dezvoltarea profesională a viitorilor lucrători în agricultură ecologică.
Pe lângă multitudinea de activități practice desfășurate în fiecare zi, elevii au avut ocazia de a participa și la activități culturale, al căror scop a fost descoperirea istoriei regiunii Andaluziei, urmele acesteia reflectându-se în minunatele stiluri arhitectonice ale impunătoarelor catedrale. Printre cele mai importante obiective pe care elevii Liceului Tehnologic Odobești le-au vizitat, se enumeră: Alhambra (Nasrid Palaces, Alcazaba si Generallife), Catedrala Ave Maria, Capela Regală, Mănăstirea La Cartuja, Mănăstirea San Jeronimo, Muzeul de Științe, orașele Sevilia, Cordoba, Malaga si Gibraltar.
La finalul proiectului, elevii au primit certificate Europass care le atestă competențele dobândite în perioada stagiului de pregătire practică derulat în Spania.

Inspector școlar, Narciza Marin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?