Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Deținătorul celui mai „puturos” pantof sport, premiat la un concurs inedit din SUA


Șapte tineri concurenți de pe teritoriul Statelor Unite, posesori ai celor mai urât mirositori pantofi sport, s-au întrecut la cea de-a 42-a ediție a competiției „National Rotten Sneaker Contest” desfășurată marți în orașul New York, informează Reuters. Concursul a fost câștigat de Connor Slocombe, în vârstă de 12 ani, acesta fiind declarat deținătorul celui mai „puturos” pantof. El a participat la această competiție de trei ori în anii precedenți, însă nu a reușit să obțină trofeul competiției.
Toți cei patru membri ai juriului care au ales desemnat câștigătorul concursului, desfășurat la „Ripley’s Believe It or Not!” din Times Square, s-au strâmbat la mirosul pantofului uzat al lui Slocombe. George Aldrich, expert în chimie în cadrul NASA, a declarat că Slocombe a reușit să recreeze toate izurile într-un singur pantof. „Unul este de mucegai, altul e cel înțepător care îți strâmbă nasul și îți face ochii să lăcrimeze”, a spus Aldrich. „Apoi urmează senzația de vomă, o reacție involuntară. El le-a avut pe toate acestea”, a completat specialistul.
Printre tehnicile folosite pentru obținerea mirosurilor respingătoare se numără aceea de a nu purta niciodată ciorapi și mersul prin noroi, după cum au declarat concurenții, unii dintre ei călătorind din Alaska, Colorado, Illinois și New Mexico pentru a lua parte la eveniment.

„Mătușa mea are o fermă și uneori o ajut așa că atunci când văd excremente de animale calc în ele ca să murdăresc pantofii”, a declarat mândru Slocombe. „Iar când mergem la pescuit, calc în măruntaie de pește”, a completat el. Slocombe a primit un premiu de 2.500 de dolari și bilete pe Broadway. De asemenea, el va fi inclus în „Odor Eaters Hall of Fumes”.
Concursul a fost inițiat în 1974 de proprietarul unui magazin cu articole sportive din Vermont pentru a-și promova o nouă linie de pantofi sport. Compania pentru îngrijirea picioarelor Odor-Eaters a devenit sponsorul oficial al competiției, în 1988.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?