Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Ultimele spectacole din Galele Teatrale Focșănene


Iubitorii de teatru sunt invitați să vizioneze astăzi, începând cu ora 19.00, spectacolul de teatru „O noapte furtunoasă”, ce va avea loc pe scena Teatrului Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani, în cadrul ediției din acest an a Galelor Teatrale Focșănene. „Aflată în patrimoniul comediei românești, inovatoarea piesă a lui I.L.Caragiale are parte de o haină nouă, binemeritată. Umorul inefabil, personajele puse în situații absurde datorate diferenței între aparență și esență. Comicul ridicat la rang de artă, respectarea cu sfințenie a textului original, doar câteva direcții ale noului spectacol „O noapte furtunoasă”. Măiestria regizorală a lui Dan Tudor este susținută impecabil de cunoscuții actori ai teatrelor bucureștene: Dragoș Ionescu, Afrodita Androne, Tudorel Filimon, Orodel Olaru, Narcisa Pintea, Florin Dobre, conduși surprinzător în ideea redescoperirii lumii și a adevărului piesei – actorii creează adevărate puncte de referință în istoria interpretării celebrelor personaje Caragialești. Dumitrache, Chiriac, Ipingescu, Veta, Zita, Spiridon, Rica – sunt reevaluați, reîncărcați pentru întâlnirea cu publicul de azi”, se arată în comunicatul de presă trimis redacției noastre. Prețul unui bilet este de 60 lei, acestea putând fi procurate de la Agenția de bilete a Teatrului Municipal.
    Totodată, joi, 30 martie, în Sala Ateneului Popular „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani va avea loc, cu începere de la ora 19.00, pentru prima dată în cadrul Galelor spectacolul eveniment „Mozart și Salieri” al Operei Naționale București. În regia lui Radu Apostol și sub conducerea muzicală a lui Daniel Jinga, vor interpreta actorii Ionuț Vișan (Mozart), Cristian Iacob (Salieri), soliștii Cristina Marta Sandu (soprană), Elena Dincă Velica (soprană), Maria Jinga (mezzosoprană), Andrei Lazăr (tenor) și Marius Boloș (bas), acompaniati de cvartetul „Elite” împreună cu pianista Mădălina Florescu. 
„Spectatorii se vor putea bucura de arii de concert și arii din opere mozartiene mai puțin cântate („Il re pastore”, „Idomeneo”, „La clemenza di Tito”, „Bastien und Bastienne”), precum și de câteva momente cu muzica lui Antonio Salieri. Destinul dramatic al lui Mozart și legenda despre otrăvirea lui au intrat în atenția multor scriitori, compozitori și regizori datorită multiplelor enigme care îi însoțeau celebritatea și numele. Mitul despre otrăvirea lui Mozart de către Salieri – invidios pe genialitatea tânărului compozitor – provine de la o „mărturie” a acestuia, preluată și dezvoltată de A.S.Pușkin în tragedia „Mozart și Salieri”, se detaliază în comunicatul de presă trimis redacției noastre. Prețul unui bilet la acest spectacol-eveniment este de 50 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?