Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Trei medici veterinari vrânceni, amendați de DSVSA


Trei medici veterinari concesionari au fost sancționați de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea în ultimele două săptămâni. Sancțiunile au fost aplicate pentru că nu a fost respectat Programul de supraveghere, profilaxie și combatere a bolilor, nu a fost asigurată asistența medicală în teritoriul unde activează și pentru că au fost eliberate documente sanitar veterinare în alte condiții decât cele legale. Cei trei medici veterinari au fost sancționați cu 3.600 lei de inspectorii DSVSA, în cadrul unei acțiuni care a vizat și alți medici din circumscripțiile sanitar veterinare din județ. Amenzile au fost aplicate în ultimele două săptămâni.
La agenți economici, DSVSA a aplicat amenzi în valoare de aproximativ 10 mii lei pentru abateri de la legislația sanitar veterinară. Au fost aplicate amenzi pentru nerespectarea normelor sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare, pentru vânzarea de animale fără documentele prevăzute de legislația sanitar veterinară, pentru deținerea și transportul de animale neidentificare și neînregistrate, dar și pentru „neconcordanțe între situația existentă și atestările din certificatele sanitar-veterinare de transport sau din alte documente prevăzute de legislația veterinară”.
Acțiunile de control din ultimele săptămâni au vizat aproape 80 de obiective, printre care circumscripții sanitar veterinare concesionate, magazine alimentare, secții de panificație, mori, șase pescării, o secție de prăjire și ambalare a semințelor de floarea soarelui, târguri de animale, piețe agroalimentare, sifonării, 11 producători de vinuri. Au mai fost efectuate controale în trafic și s-a intervenit la o reclamație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?