Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Asistenții medicali își pot continua studiile la nivel universitar


Asistenții medicali au, în sfârșit, cadrul legal care le permite să-și continue studiile până la nivelul universitar. Senatul României a adoptat, luni, propunerea legislativă pentru modificarea unui articol în acest sens din Legea educației naționale nr. 1/2011. În urma modificării aduse articolului de lege, absolvenții școlilor postliceale, care au diplomă de bacalaureat, vor putea continua studiile în învățământaul superior la programele de licență „Asistent medical generalist”.
Conform liderului de sindicat SANITAS Vrancea, Claudiu Grosu, echivalarea studiilor medicale este un pas important, de care vor beneficia atât asistenții medicali, cât și pacienții. „E o dorință mai veche a noastră, pentru ca nivelul de pregătire a profesiei de asistent medical să fie unul ridicat, în așa fel încât pacientul să fie beneficiarul unui act medical de calitate. E un important pas înainte pentru colegii care vor să-și completeze studiile printr-o pregătire universitară”, ne-a spus Claudiu Grosu.
„De astăzi (luni-n.r.) avem cadrul legal care permite asistenților medicali să-și continue studiile până la nivelul universitar!! Senatul României, în calitate de Cameră decizională, a adoptat astăzi, 27 martie, propunerea legislativă pentru modificarea art. 174 alin. (6) din Legea educației naționale nr.1/2011. Conform noii forme a articolului de lege, absolvenții școlilor postliceale cu diplomă de bacalaureat pot continua studiile în învățământul superior medical la programele de licență „Asistent medical generalist”. Chiar dacă nu satisface așteptările tuturor asistenților medicali absolvenți de școală postliceală, este un pas foarte important în eliminarea tratamentului discriminatoriu de care aveau parte unii dintre colegii noștri, pe criteriul studiilor de nivel inegal”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a Federației Sanitas România.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?