Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Arest menținut pentru odobeștenii acuzați de trafic de persoane și minori


Judecătorii Tribunalului Vrancea au prelungit mandatele de arestare preventivă în cazul a doi bărbați din Odobești, acuzați de trafic de persoane și trafic de minori. „Admite propunerea pentru prelungire măsură arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție – D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea. În baza art. 236 și art. 234 C. pr.pen., dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpaților: 1. B(…) Anton, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori (…) 2. I(…) Marian, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane (…) și tentativă de trafic de minori (…) pentru o perioada de 30 zile pentru fiecare dintre cei doi inculpați, începând cu data de 31.03.2017 și până la data de 29.04.2017, inclusiv. (…) respinge, ca nefondată, cererea pentru înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu formulată de inculpatul B(…) Anton. (…) Cu drept de contestație în 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 27.03.2017”, este decizia judecătorilor vrânceni.
La sfârșitul lunii februarie, procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziții la Odobești, la cei doi bărbați arestați. De asemenea, în dosar este cercetat un al treilea bărbat, dar acesta a fost pus sub control judiciar de judecătorii Curții de Apel Galați. „În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2015 inculpatul B(…) Anton, administrator al unei pensiuni situată pe raza localității Odobești, a luat hotărârea infracțională ca, sub pretextul angajării ca barman la barul pensiunii a unor tinere minore, să desfășoare activități de trafic de persoane, în sensul ca acestea să întrețină relații sexuale cu diferiți clienți, sumele de bani fiind însușite de către inculpat. Profitând de faptul că în general pe raza localității Odobești cât și a localităților învecinate nivelul de trai este scăzut (…), inculpatul B(…) Anton a recrutat prin inducere în eroare și profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acestora mai multe victime minore în scopul traficării acestora. Astfel, inculpatul le propunea victimelor să lucreze în cadrul pensiunii promițându-le în schimb masă, cazare și un salariu între 500 și 800 de lei, iar ulterior, după o perioadă scurtă de timp, le propunea să întrețină relații sexuale cu diferiți clienți pe care acesta îi găsea”, au arătat procurorii DIICOT.

  
„S-a reținut că inculpații B(…) Anton și I(…) Marian au racolat o parte dintre victime în vederea practicării prostituției, atât în România cât și în străinătate(…). Față de inculpatul A(…) Ionuț s-a reținut că, prin inducere în eroare și profitând de starea vădită de vulnerabilitate, a recrutat o victimă majoră sub pretextul unei relații de prietenie și de conviețuire pe viitor, după care a transferat-o către inculpatul I(…) Marian”, au mai precizat anchetatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?