Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Schimbări MAJORE în secțiile de Ginecologie și Ortopedie ale Spitalului Județean Focșani


Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au revenit ieri în control la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani. La începutul lunii trecute, în urma unei sesizări primite din partea Ministerului Sănătății, DSP a desfășurat un control în secțiile Ortopedie, Pediatrie și Obstetrică-Ginecologie. Cu ocazia controlului de la începutul lunii februarie s-a constatat că la nivelul secțiilor respective existau unele neregului, iar inspectorii au dat sancțiuni contravenționale plus un termen de conformare pentru remedierea neregulilor. „În urma controlului, inspectorii DSP au constatat că Pediatria este în regulă, iar în secțiile Ortopedie și Obstetrică-Ginecologie au fost găsite câteva nereguli. Pentru aceste nereguli, s-a dat termen de remediere o lună de zile. De asemenea, au mai fost date sancțiuni contravenționale în valoare de 1500 lei și avertisment pentru managerul unității”, ne declara la acel moment dr. Vasile Costin, inspector superior al DSP.
    Ieri însă, contactat telefonic în urma controlului efectuat pentru a vedea dacă neregulile au fost soluționate, doctorul Vasile Costin s-a declarat mulțumit de felul în care se prezintă acum secțiile vizate. Acesta a mai ținut să precizeze că intenționează ca de acum să vină în control la Spitalul județean cel puțin odată pe săptămână. „Concluziile sunt pozitive. Am constatat că s-au făcut eforturi mari. Secția Obstetrică-Ginecologie arată acum destul de bine.  S-a făcut toaleta, s-au luat saltele noi, s-au luat noptiere noi, s-au  achiziționat lenjerii noi, geamuri. S-a igienizat aproape complet. Secția arată binișor, nu pot să zic foarte bine pentru că așa vechi cum este spitalul, s-au făcut toate eforturile. Pediatria arată bine. Singura problemă a rămas cu Ortopedia, dar aici s-au făcut schimbări majore, se fac alte circuite și mai durează, dar oricum văd că se muncește la foc continuu, ceea ce pe mine mă mulțumește. Mai sunt lucruri de făcut, dar asta în timp. O să facem un nou cadru de conformare împreună cu domnul manager. Momentan sunt mulțumit. Cred că o să mai revin în control cel puțin o dată pe săptămână, dar pentru Ortopedie o să rămână termenul de maxim o lună de zile, ca să poată fi terminat totul”, ne-a precizat dr. Vasile Costin, inspector superior al DSP.
    Conform managerului Spitalului Județean, Constantin Mândrilă, spitalul a suferit îmbunătățiri considerabile în ultimii trei ani. Acesta spune că în unele secții s-au produs schimbări majore, fiind înlocuite saltele, geamuri și uși. „Noi am depus tot efortul în așa fel încât să acordăm cât mai bune condiții pacienților și personalului medical care lucrează în spital. Este adevărat că spitalul are o altă înfățișare, față de cum arăta în urmă cu trei ani. Evident că ne-am dori să avem condiții europene, de top, însă așa cum arată spitalul, dat în folosință de 54 de ani, noi credem că depunem eforturi an de an în așa fel încât să aducem spitalul la condițiile solicitate de legislația în vigoare”, a spus Constantin Mândrilă.
    Deși procesul de renovare încă nu s-a finalizat la Ortopedie, acolo s-au produs unele schimbări importante, în ceea ce privește igienizarea. De asemenea, conform managerului, secția dispune acum de circuite pentru pacienții septici și circuite pentru cei aseptici. O altă noutate din secția Ortopedie sunt cele două aparate Roentgen, achiziționate pentru cabinetul de pansament și pentru sala de mici intervenții.  „Vestea bună este că secția Ortopedie a fost igienizată integral. Am schimbat integral ușile și geamurile, acolo unde încă nu erau schimbate. Evident că s-au schimbat și circuitele, în sensul că avem zona septică și zona aseptică. O noutate este faptul că avem inclusiv cabinet de pansament cu aparatură Roentgen, cu aparat nou adus și vom primi autorizația de la CNCAN pentru el. În afară de aparatul Roentgen, pe care-l avem la sala de Ortopedie, am mai obținut un aparat Roentgen nou,  pe care-l vom instala în secția de Ortopedie în sala de mici intervenții și pansament. În ceea ce privește secția de Ginecologie, i-am schimbat fața, arată altfel, am achiziționat saltele, lenjerie și mai mult decât atât, în perioada următoare o să schimbăm și mobilierul. Ne-am dori ca în perioada următoare să schimbăm inclusiv paturile și atunci am putea spune că avem condiții civilizate și condiții în care pacienții să spună că sunt tratați într-un spital normal”, ne-a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, Constantin Mândrilă.

18 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?