Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Simulare de cutremur la Școala Obrejița


Elevii Școlii Gimnaziale Obrejița au participat, ieri la un exercițiu de simulare a unui cutremur. Acțiunea, derulată în școală, a avut drept scop familiarizarea copiilor și a cadrelor didactice cu regulile care trebuiesc urmate în cazul în care o asemenea catastrofă s-ar petrece cu adevărat, reguli care pot face diferența dintre viață și moarte. Exercițiul a fost organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea, în colaborare cu Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) al comunei Obrejița și cu Serviciul Voluntar al comunei Sihlea.
La exercițiu au participat inspectorul guvernamental pentru Situații de Urgență Ion Oprea, președintele CLSU Obrejița, primarul Nicu Pardos, locotenent Cristi  Nanu din cadrul ISU Vrancea, precum și medicul de familie Roxana Pupăzan. Conform scenariului realizat de ISU, cutremurul s-a produs la ora 10.40 și a avut o intensitate de 7 grade pe scara Richter. Cutremurul a provocat avarierea clădirii școlii, blocarea unei căi de acces și producerea unui incendiu, soldat cu o victimă în rândul elevilor. Fix la ora 10.40 soneria care, de obicei, marchează pauza dintre ore, a început să sune prelung, anunțând producerea unui cutremur. În școală erau doar elevii din primul schimb, respectiv clasele 0-IV. Aceștia nu s-au speriat de sunetul alarmei, întrucât știau că este vorba despre o simulare.
Îndrumați de cadrele didactice, elevii au fost nevoiți să se adăpostească sub bănci sau sub tocul ușii. A urmat apoi evacuarea din clădire, elevii ieșind cu ghiozdanele pe cap. „Căile de ieșire din școală au fost pregătite, iar elevii au fost evacuați fără incidente în curtea școlii. Instruirea pentru această acțiune a fost realizată încă de săptămâna trecută, iar operațiuni de acest gen vor mai fi organizate în școala noastră”, a declarat profesoara Camelia Ciorăscu, directoarea  școlii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?