Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

ULTIMA ORĂ! Polițiști vrânceni la mitingul din fața sediului Ministerului de Interne


Polițiștii vrânceni au pornit în această dimineață spre București pentru a se alătura mitingului organizat în fața Ministerului Afacerilor Interne. Protestatarii cer salarii mai mari în așa fel încât să nu mai existe diferențe între salariile ofițerilor  și cele ale subofițerilor din această structură. Aproximativ 70 de polițiști vrânceni sunt în fața MAI, alături de alți circa o mie de colegi din țară, iar președintele sindicaliștilor vrânceni din poliție participă la negocierile directe cu ministrul de interne, Carmen Dan. „Mă aflu în acest moment în sediul Ministerului de Interne pentru că fac parte din delegația ce va purta negocieri cu doamna ministru. Sperăm ca revendicările noastre să fie acceptate. Noi vrem printre altele modificarea statutului polițistului, și eliminarea diferențelor între salariile ofițerilor  și cele ale subofițerilor”, ne-a declarat agent șef principal Corneliu Crăciun, președintele Biroului Teritorial Vrancea al Sindicatului Național al Agenților de Poliție. 
„Polițiștii trebuie să primească aceleași drepturi ca și ceilalți bugetari. Este singura noastră revendicare. (…) Lucrurile sunt foarte simple. Așa cum tuturor bugetarilor le este garantat salariul minim pe economie, 1.450 de lei, este normal, corect și firesc ca și polițiștii să primească 1.450 de lei salariu minim, salariu de funcție, de la care să se socotească toate drepturile aferente. Este o mare discriminare între polițiști și celelalte categorii bugetare”, a declarat Marius Bărbulescu, președintele Sindicatului Polițiștilor Mihai Viteazul, conform AGERPRES.
Sindicatele susțin că au fost efectuate calcule în mod eronat prin introducerea unor sporuri în salarii în condițiile în care aceste sporuri ar fi trebuit plătite separat plecând de la nivelul salariului minim.

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?