Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Mărțișoare și felicitări pentru bătrânele din locuința protejată „Acasă”


A devenit deja o tradiție ca ziua de 8 Martie să fie marcată de elevii Școlii Gimnaziale „Alexandru Vlahuță” din Gugești prin cântec și vers. Anul acesta, școlarii au trecut pragul Căminului Cultural „Prof. N. Ciorăscu” unde, într-un cadru festiv, și-au exprimat bucuria pentru venirea primăverii, dar și recunoștința față de ființa cea mai dragă, mama.
Activitatea, realizată în parteneriat cu Biblioteca Comunală și Căminul Cultural, intitulată „E primăvară și în sufletul nostru, măicuță dragă!”, a fost coordonată de profesoarele Violeta Anca Grecu, Silvia Sticlaru, Marlena Dima, Georgeta Ioviță, din partea Școlii Gimnaziale „Alexandru Vlahuță” Gugești, iar din partea Bibliotecii Comunale de bibliotecara Anișoara Diniță. Talentul elevilor s-a evidențiat nu doar prin cântec, ci a constat și în confecționarea, în prealabil, de mărțișoare și felicitări care au fost expuse în holul Căminului Cultural. „Ne-am bucurat să găzduim această activitate, prin care tânăra generație a demonstrat încă o dată că știe să fie creativă, dar și să sensibilizeze, în egală măsură’’, a transmis bibliotecara Anișoara Diniță.
Ulterior, elevii au mers la locuința protejată „Acasă”, situată în comuna Gugești, unde le-au bucurat sufletele bătrânelor din acest centru, oferindu-le câte un mărțișor și câte o floare. „Trebuie menționat faptul că bătrânele au fost vizibil emoționate de mesajul pe care elevii l-au transmis prin cântecele interpretate. De fapt, prin întreaga activitate s-a dorit promovarea, în rândul elevilor, a respectului și a compasiunii față de semeni, activitatea înscriindu-se în planul anual de acțiune din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară”, a precizat profesoara Violeta Anca Grecu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?