Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Administratorii de bloc din Focșani se pregătesc pentru o împotrivire civică


Administratorii asociațiilor de proprietari se revoltă împotriva amenzilor primite de la Direcția de Dezvoltare și Servicii Publice Focșani pentru că nu ar fi curățat zăpada de pe aleile din jurul blocurilor. Zeci de amenzi au fost aplicate la începutul acestui an pentru neîndepărtarea zăpezii și gheții de pe trotuare. Sancțiunile sunt considerate ilegale de administratorii asociațiilor de proprietari. Președintele Ligii Asociațiilor de Proprietari Habitat, Ion Vlase, spune că sancțiunile sunt incorecte deoarece nimeni nu i-a chemat când s-au făcut verificările în teren, nu au semnat niciun proces verbal și, în plus, nimeni nu a dat în administrarea asociațiilor de proprietari aleile pietonale sau zonele pe care se presupune că ar trebui să le curețe de zăpadă. „Vrem să facem o împotrivire civică față de nedreptățile de la Focșani, să nu plătească aceste amenzi. Vom prezenta această situație în prima ședință cu primarul Focșaniului. Aceste alei pietonale sunt publice, nu sunt date în administrarea asociațiilor de proprietari. Ca administratori răspundem de ceea ce se află în bloc, de zona de siguranță de 60-80 centimetri din jurul blocului. Nu scrie nicăieri în legea 230, a asociațiilor de proprietari, că administratorii trebuie să curețe zăpada de pe aleile publice”, ne-a spus administratorul Ion Vlase. Acesta a arătat că amenda de 500 lei pentru neîndepărtarea zăpezii și gheții este imensă și nu are cine să o plătească.
    În replică, directorul Direcției de Dezvoltare, Marian Lungu, ne-a spus că persoanele nemulțumite de sancțiunile primite le pot contesta în instanță, conform legii. „Nici mie nu îmi place să stau la culoarea roșie a semaforului dar stau. Noi aplicăm o Hotărâre de Consiliu local din 2002. Încă din luna noiembrie noi i-am avertizat pe toți că au obligația să curețe gheața și zăpada din fața blocului”, a arătat directorul Marian Lungu.
    Anul trecut, Direcția de Dezvoltare și Servicii Publice i-a atenționat pe administratorii de blocuri, patroni și pe șefii de instituții publice că au obligația să îndepărteze gheața și zăpada de pe trotuarale din dreptul spațiilor comerciale, a imobilelor și incintelor unde își desfășoară activitatea. La nivelul municipiului Focșani este în vigoare Hotărârea de Consiliu Local, 63 din 2002, care prevede cum se face deszăpezirea în municipiu iar prin hârtiile trimise către administratori, aceștia erau atenționați asupra obligațiilor referitoare la curățarea zăpezii și gheții. Aceeași obligație de curățare a gheții și zăpezii o au cei care utilizează locurile de parcare sau cei care au țurțuri la acoperiș.

30 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?