Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Focșănean deținător de câine periculos, sancționat de jandarmii vrânceni


Jandarmii vrânceni au executat, în perioada 17-23 februarie, nu mai puțin de 264 de misiuni, atât singuri cât și cu alte forțe de ordine. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Vrancea, angajații instituției au avut de îndeplinit 11 misiuni pentru punerea în aplicare a unor mandate de aducere.
Pe parcursul ultimei săptămâni, jandarmii au constatat și patru infracțiuni. Astfel, o persoană a fost depistată în timp ce vindea parfumuri contrafăcute, o alta a fost cercetată pentru lovire și alte violențe, cea de-a treia persoană pentru amenințare, iar cea de-a patra de violare de domiciliu. În total, au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale, dintre care una pentru deținere de câini periculoși.
„În perioada 17 februarie 2017 – 23 februarie 2017, efectivele  Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea au asigurat ordinea publică prin patrule de jandarmi și în sistem integrat (patrule mixte) în zona de competență, executând în acest mod un număr de 264 misiuni, astfel: 12 misiuni de asigurare a ordinii publice; 232  misiuni de menținere a ordinii și liniștii publice; 9 acțiuni în cooperare cu alte instituții; 11 misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere. În urma misiunilor executate s-au obținut următoarele rezultate: 1 infracțiune de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută și sancționată de art. 90 lit. b, din Legea 84/ 1998 privind mărcile și indicațiile geografice; 1 infracțiune de amenințare, prevăzută și sancționată de Codul Penal; 1 infracțiune de lovire sau alte violențe, prevăzută și sancționată de Codul Penal; 1 infracțiune de violare de domiciliu, prevăzută și sancționată de Codul Penal; 43 de sancțiuni contravenționale aplicate pentru nerespectarea următoarelor prevederi legale, astfel: – 37 de sancțiuni contravenționale aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice; – 1 sancțiune aplicată conform O.U.G. 55/2008 privind regimul de deținere al câinilor periculoși; – 3 sancțiuni contravenționale aplicate conform Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite; – 2 sancțiuni contravenționale aplicate conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice”, se arată într-un comunicat al IJJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?