Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

VIDEO și GALERIE FOTO : Militarii au sărbătorit 25 de ani de la înființarea filialei Vrancea a Asociației Cultul Eroilor „Regina Maria”


Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Județului Vrancea, a sărbătorit ieri împlinirea a 25 de ani de la înființare. Festivitatea a avut loc în sala mare a Cercului Militar Focșani, începând de la ora 10.00.
    La festivitate au fost prezenți militari ai unităților militare din Focșani, atât activi cât și în rezervă, vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel Cel Mare, președintele filialei Vrancea a Asociației Cultul Eroilor, Vasile Buruiană, vicepreședintele Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, colonel în rezervă Paul Timofte, comandanții unităților din garnizoană, Președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război, colonel Gheorghe Mocanu, Președintele Asociației Naționale a cadrelor în rezervă și retragere, comandor Aurelian Chirică, vicepreședinte colonel Mitică Chirică, colonel Mircea Paraschiv, elevi de la Cercurile Cultul Eroilor, de la liceele și colegiile din Focșani, fanfara garnizoanei.

    În cadrul festivității au luat cuvântul reprezentanți ai Asociației Cultul Eroilor, atât de la nivel național, cât și regional. În Vrancea, monumentele istorice sunt într-o stare bună și se intenționează ca în 2018 să fie construit un monument al Unirii. „E un moment aniversar, un moment istoric. Filiala Vrancea sărbătorește 25 de ani de la înființare. Rugăm pe toți aceia care pot să ne ajute, ca pe viitor să contribuim la bunăstarea monumentelor”, a spus președintele filialei Vrancea a Asociației Cultul Eroilor, Vasile Buruiană.
    Luna viitoare va avea loc bilanțul Asociației pe ultimii 4 ani, iar la Vrancea se va alege un nou președinte și un comitet director. La festivitate, fanfara garnizoanei a interpretat un potpuriu de marșuri militare. A urmat apoi un scurt film cu prezentarea activității filialei din ultimii ani. „Să nu existe zi în care să nu vă omagiați eroii!”, a spus vicepreședintele Asociației Naționale Cultul Eroilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?