Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

GALERIE FOTO : Vrâncean mort după ce două mașini s-au ciocnit pe E85. Unul dintre autoturisme a luat foc


Un grav accident de circulație s-a produs luni dimineață, în jurul orei 7.00, între Garoafa și Focșani. Potrivit polițiștilor, două mașini s-au ciocnit, cel mai probabil din cauza carosabilului acoperit cu apă și zăpadă, iar în urma impactului una dintre ele a luat foc. Ambii șoferi și un pasager din autoturismul care circula regulamentar au fost răniți. Acesta din urmă a decedat ulterior, la spital.
„La data de 20 februarie a.c., ora 07.05, pe DN 2 E 85 la km 190+300, în afara municipiului Focșani, un bărbat de 53 ani, din comuna Garoafa, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Garoafa – Focșani, pe un carosabil acoperit cu apă, a derapat și a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu alt autoturism, condus de un bărbat de 58 de ani. Ambii conducători auto au fost răniți ușor, iar un pasager de 62 ani, care se afla în autoturismul care circula regulamentar a fost transportat la o unitate medicală, iar în jurul orei 12.00 acesta a decedat. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, se arată în buletinul de presă al IPJ Vrancea.
Circulația rutieră s-a desfășurat, timp de aproape două ore, pe o singură bandă, alternativ, fiind dirijată de polițiști.

Una dintre mașini a luat foc

Ciocnirea violentă dintre cele două mașini a dus la producerea unui scurt circuit electric la una dintre mașini, care a ars la o torță. Pompierii au intervenit pentru stingerea flăcărilor.
„La data de 20 februarie a.c., în jurul orei 7.00, am primit un apel prin intermediul numărului unic de urgență 112, care anunța producerea unui accident rutier între Focșani și Garoafa. Spre locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD. La locul accidentului s-a intervenit pentru scoaterea a două persoane care erau prinse în mașină. S-a constatat că acestea erau rănite și, de asemenea, o a treia persoană rănită, dar care a fost scoasă înainte de sosirea pompierilor. Victimele au fost transportate la spital cu două ambulanțe de la SAJ Vrancea și o ambulanță SMURD. Unul dintre autoturisme era cuprins de flăcări, pompierii intervenind pentru stingerea incendiului. Cauza izbucnirii flăcărilor a fost un scurtcircuit electric, produs în urma impactului dintre cele două mașini”, ne-a spus plutonier adjutant Florin Olaru, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

Pasagerul a murit la spital

Unul dintre cei trei răniți în urma accidentului de luni dimineață, respectiv pasagerul din mașina care circula regulamentar, a fost transportat la spital în stare foarte gravă. Acesta a fost dus direct în sala de operație, dar din cauza multiplelor traumatisme suferite, medicii nu au mai putut face nimic pentru el, constatând decesul. 
„Este vorba despre Ion B., din comuna Garoafa, de 62 de ani. El a ajuns la UPU cu hematom retroperitoneal voluminos, hemoperitoneu, pneumotorax drept, fracturi costale multiple, politraumatism abdominal, anevrism de aortă. Deși a fost dus direct în sala de operație, medicii nu au mai putut să-l salveze. Ceilalți doi bărbați sunt internați la Terapie Intensivă, sunt stabili, dar prezintă multiple traumatisme și se așteaptă rezultatele investigațiilor pentru a se stabili dacă au nevoie de transfer”, ne-a precizat Alina Cosma, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Focșani.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?