Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Poetul Grigore Vieru, sărbătorit de elevii Școlii nr. 7 Focșani


Elevii și profesorii de la Școala Nr. 7 din Focșani l-au omagiat ieri, de Valentine’s Day, pe poetul Grigore Vieru, născut pe data de 14 februarie 1935. Activitatea s-a intitulat „Vieru Day” și a fost pregătită de bibliotecarul unității de învățământ.
„Astăzi, 14 februarie, majoritatea știu și serbează «Valentine Day», însă  elevii și profesorii Școlii Nr.7 Focșani au decis ca în această zi să aducă un omagiu prin cântec, poezie, proiecții și dialog poetului Grigore Vieru, născut pe 14 februarie 1935, poetul care o viață de om a servit cu dăruire poezia. Activitatea «Vieru Day» a fost pregătită de bibliotecarul școlii și a debutat instantaneu cu melodia «Pentru ea, pentru limba noastră», interpretată de o elevă pe holul școlii între cele două schimburi, așa cum ne-au obișnuit deja membrii echipei «Cărțile pe față- Focșani», prilejuind o reală surpriză și bucurie tuturor celor prezenți, elevi, profesori, părinți. Acțiunea a continuat cu versuri recitate și melodii pe muzica lui Tudor Gheorghe, proiecții și eseuri din viața și opera poetului, în fiecare pauză, marcând această zi de 14 februarie ca o zi în care clopoțelul a sunat a iubire pe holul școlii noastre, a sunat a poezie și muzică de calitate, ca o contraofensivă a zilei de «Valentine day»”, se arată într-un comunicat al Școlii nr. 7 Focșani.
„Contemporan cu noi este un exponent al ideilor dominante în conștiința noastră națională pe care le exprimă artistic și le îmbogățește cu sufletul său. E un poet fructuos, mereu sensibil la freamătul inimii și zbuciumul timpului, e poetul epocii noastre. Un cuvânt despre poetul Grigore Vieru produce emoție, trăire firească impusă dincolo de toate ce se produc în viață, împreună cu alți creatori ilustri, reprezintă o școală poetică, în care poezia este chiar viața și sufletul omului”, a transmis elevilor, la finalul activității, directorul școlii, profesorul Sebastian Ionuț Burlan.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?