Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

GALERIE FOTO : Înaltpreasfințitul părinte Ciprian, la Sfânta Liturghie în biserica din satul Lacul lui Baban


Înaltpreasfințitul părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a săvârșit, duminică, Sfânta Liturghie în biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului din satul Lacul lui Baban, comuna Gura Caliței. A fost un moment deosebit pentru comunitatea locală, iar biserica a fost neîncăpătoare. Au venit inclusiv copii îmbrăcați în costume tradiționale de la Școala cu clasele I-IV din localitate, pregătiți de profesoara Anișoara Vasii și educatoarea Mariana Avram.
Alături de Înaltpreasfințit s-a aflat un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte protoiereul Focșani II Oscar Frunză, preotul paroh Valeriu Avram, preotul coslujitor Nicolae Avram, preotul Ioan Necula de la Parohia Tuturor Sfinților din Buzău, preotul Gheorghe Crihană, preotul Gheorghe Bratu, preotul Valeriu Roșcan. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei.
Tot în cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul l-a hirotonit în treapta de diacon pe absolventul de Teologie Ioan-Cătălin Buchidău. „Pornind de la Evanghelia Duminicii a 34-a după Rusalii (a Întoarcerii Fiului risipitor), Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a rostit un cuvânt de învățătură, în care a arătat că oricât s-ar afunda în prăpastia păcatului, a îndepărtării de Dumnezeu, omul se poate întoarce la Părintele ceresc, Cel iubitor și iertător, dacă își revine întru sine, după exemplul fiului risipitor, și se pocăiește cu adevărat”, se arată în prezentarea evenimentului, pe arhiepiscopiabzvn.ro.
Totodată, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a evidențiat rodnica activitate pastoral-misionară și administrativă a celor doi preoți slujitori și l-a felicitat pe părintele paroh Valeriu Avram cu ocazia împlinirii vârstei de 61 de ani. „Comunitatea de pe Valea Râmnei a trimis, anul trecut, o invitație către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian. A fost un prilej pentru a cunoaște parohia comunității din Constandoiu, să ne bucurăm de prezența sa în mijlocul nostru duminica, la Sfânta Liturghie”, ne-a spus preotul Nicolae Avram.
La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai administrației locale, care și-au reafirmat sprijinul pentru bisericile din comună. „Am fost bucuroși pentru că am avut această posibilitate să cunoaștem un om de o deosebită valoare morală, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian. Am ascultat cu atenție predica, alături de credincioși. A fost și un prilej să îi urăm părintelui paroh un gând bun, putere de muncă și multă sănătate”, ne-a spus consilierul local Nicolae Èšandără.
Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei precizează că locașul de cult al Parohiei Constandoiu a fost ridicat din temelie în perioada 2006-2008. Între anii 2008-2010 s-au realizat lucrările de pictură, în tehnica frescă, prin strădania preoților slujitori, cu sprijinul enoriașilor și prin contribuția substanțială a familiei Mircea și Ligia Åžotîrcă din Focșani, precum și a familiilor Neculai și Daniela Pupăză, Cristi și Geraldin Tîlvăr, fii ai satului Lacul lui Baban. Biserica a fost sfințită în data de 19 septembrie 2010.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?