Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Fără apă și curent electric la Gugești; electricitate nu este nici la Bogza


Localitatea Bogza din comuna Sihlea nu are de marți curent electric, iar la Gugești lumina și apa s-au întrerupt încă de miercuri noaptea de la ora 2.00. Potrivit localnicilor din Bogza, curentul electric s-a întrerupt marți seara în jurul orei 21.00 și nici până miercuri seara nu se făcuse lumină în sat. Oamenii spun că nu își explică cum poate dura atât de mult pana de curent, în condițiile în care, spun ei, condițiile meteo nu erau din cele mai rele. Contactat telefonic, viceprimarul Ion Tronaru ne-a confirmat faptul că nu este curent electric la Bogza, dar că angajații Electrica lucrează pentru remedierea situației. „În Bogza nu este curent într-adevăr de ieri seară (marți n.r.), dar am chemat de la Electrica și se lucrează pentru remedierea situației. Totul s-a întâmplat din cauza lapoviței căzute iar cablurile electrice au cedat”, ne-a spus Ion Tronaru, viceprimarul comunei Sihlea. Primarul comunei Sihlea este de părere că drumul Bogza-Mărtinești este de vină pentru faptul că cei de la Electrica nu pot remedia situația, deoarece nu ajung în zonă. Acel drum aparține de Drumurile Naționale și a fost închis din cauza zăpezii. „Drumul Național care este din Bogza la Mărtinești este nedeszăpezit de la ninsoarea trecută. Problema este exact în acea zonă și nu pot ajunge acolo. Acum o oră am fost și eu în Bogza și au mai sunat sătenii la Electrica și le-a spus că se va remedia, dar acum în ce mod și în ce fel, vom vedea”, ne-a declarat Costică Gurbet primarul comunei Sihlea.
    Potrivit directorului de la Secția de Drumuri Naționale Vrancea, tronsonul Bogza- Mărtinești este blocat și acesta ar fi într-adevăr un motiv pentru care angajații Electrica nu reușesc să ajungă în locul unde se presupune a fi avaria. De altfel, acest drum este închis în fiecare an în perioada cu zăpadă abundentă. „Sectorul de drum care pleacă de la Mărtinești la Bogza este un drum de pământ care în toamna aceasta a suferit niște lucrări de debarasare și încă nu s-au finalizat și din această cauză este închis circulației publice. Oricum acest sector de drum este închis de mulți ani în acestă perioadă”, ne-a declarat Marian Paraschiv de la SDN Vrancea.

Locuitorii din Gugești, fără apă și lumină

    Nici locuitorii comunei Gugești nu au lumină de miercuri de la ora 2.00, iar la asta s-a mai adaugat și lipsa apei. Primarul Vasile Vatră ne-a precizat că „de la ora 2.00 azi noapte am rămas fără curent în zona puțurilor care alimentează comuna, se chinuie de azi dimineață (ieri – n.r.) să repare, nici eu nu am curent. Nu reușesc să găsească defecțiunea, cel puțin așa m-au anunțat de la deranjamente. Oricum în noaptea asta nu cred că vor repara. Am primit și eu o groază de telefoane dar nu am ce să fac. Noi cu Bogza suntem pe aceeași rețea, anumite zone din Gugești sunt pe aceeași rețea cu Bogza”, a spus primarul de la Gugești, Vasile Vatră.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?