Ediția: Vineri 7 iunie 2024. Nr. 6644
Ediția: Vineri 7 iunie 2024. Nr. 6644

ULTIMA ORĂ! Ploaia înghețată a transformat străzile Focșaniului în capcane pentru șoferi; Cod galben de POLEI pentru Vrancea


Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare nowcasting COD GALBEN, valabilă până la ora 21.00, valabilă pentru zona de câmpie a județului Vrancea și care vizează precipitații mixte, ce determină, local, depuneri de polei.
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră (19:30), din cauza poleiului se circulă îngreunat pe toată rețeaua de drumuri din județul Vrancea.
Pentru a preveni producerea unor accidente rutiere, le recomandăm conducătorilor auto să aibă în vedere următoarele aspecte:
          – chiar dacă partea carosabilă este uscată, se pot întâlni porțiuni umede, unde există risc de formare a poleiului. De aceea, nu trebuie pornit la drum, chiar pe distanțe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă;
          – în curbe, riscul de derapare este ridicat dacă drumul este umed, mai ales atunci când viteza este mare; la fel și după efectuarea manevrei de depășire, când se reintră pe banda inițială;
          – în cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!
          – pentru a putea opri în condiții de siguranță atunci când autovehiculul care circulă în față frânează brusc, trebuie mărită distanța în mers.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?