În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ”tratate” de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. În această săptămână, vă prezentăm ”Cornulețe umplute” și ”Batoane de portocale” rețete care au fost publicate în volumul ”Dulciuri” (1936), scrisă de doamna Maria General Dobrescu.
Cornulețe umplute
Proporții: 250 gr. unt, 250 gr. zahăr, 250 gr. făină, o lămâie, 3 gălbenușe, un albuș.
Se frământă untul proaspăt cu zahărul mărunt, făina fină, coaja dela lămâie și gălbenușele. După ce s-a întins coca cu vergeaua se taie în formă de semi-lună, se ung cu albuș de ou și se presară cu zahăr. Se coace la un foc domol numai să se rumenească.
Batoane de portocale
Proporții: 100 gr. zahăr, un ou, 40 gr. unt, coajă de portocale, 100 gr. făină, un vârf de cuțit de bicarbonat.
Zahărul se freacă cu untul până devine spumă, se adaugă coajă de portocale tăiate fin, bicarbonatul și făina. Se amestecă bine pe planșetă cu ajutorul cuțitului, se formează din compoziție batoane de grosimea degetului mic. Se așază în tavă tapetată cu unt și făină, se presar cu coaje zaharisită de portocale tăiate julienne.