Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO : Concursul „Fotografiază, nu sta-n casă!” și-a desemnat câștigătorii


Concursul ,,Fotografiază, nu sta-n casă!”, derulat de Școala Gimnazială „Regina Maria” Vintileasca, și-a desemnat câștigătorii. Din cauza vremii capricioase, care a făcut ca în zonă internetul să funcționeze foarte greu, dar și din cauza faptului că elevii au avut încă o mini vacanță, de Mica Unirea, proiectul concurs s-a finalizat zilele trecute.
Cele trei fotografii premiate sunt: premiul I Ioana Borcăiaș și Elena  Marinescu, ambele eleve în clasa a VIII-a; premiul II Andreea Marinescu din clasa a VIII-a și Tatiana Pisaroschi, elevă în clasa a IX-a; premiul III Alexandra Tănase din clasa a VIII-a. Au fost acordate și două premii pentru popularitate în mediul online: eleva Ioana Borcăiaș și un părinte, Lenuța Negru. Aproape toți ceilalți elevi participanți la concurs au primit mențiuni. Juriul a fost alcătuit din profesorul Aurel Șelaru de la Liceul Dumitrești și Școala Gimnazială Bordești, profesorul Marian Găloiu de la Liceul Odobești, ambii fotografi pasionați, precum și Ana-Maria Potop, fostă elevă a școlii din localitate.
Proiectul a urmărit să dezvolte în rândul elevilor și al părinților dragostea pentru natură și mișcare, să-i facă să înțeleagă importanța fotografiei ca document și obiect de artă, să ajute la formarea deprinderilor de a fotografia, a curiozității, a interesului pentru istoria fotografiei în România și a pasiunii pentru această artă. S-au dezvoltat deprinderi de utilizare a tehnologiei informației și comunicării.
Beneficiarii direcți sau indirecți ai proiectului, respectiv părinți, copii, rude plecate de mult la muncă în străinătate, iubitori ai Facebook-ului, toți au putut să se bucure de acest proiect, să afle lucruri noi despre școala din Vintileasca și preocupările ei, despre frumusețile locale și altele. „Conducerea școlii a privit cu ochi buni acest proiect și elevii au primit diplome, carduri pentru aparatele de fotografiat și CD-uri pe care domnul director Crucean Fănel a încărcat unele dintre cele mai frumoase fotografii din lumea întreagă. Amintim că proiectul a fost dedicat Zilei Artei Fotografice Românești și dorim să-l transformăm într-un proiect interșcolar, județean și, de ce nu, într-un proiect național. Bineînțeles, va avea două sau trei probe, va fi un proiect interdisciplinar. La toate acestea ne vom gândi și vom veni anul viitor cu activități surpriză”, a transmis Stana Apostu Georgescu, profesor de limba română și coordonatoarea proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?