Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Profesoara de franceză rănită în accidentul de vinerea trecută, pe E85, are nevoie de sânge AB pozitiv


Profesoara de limba franceză Gabriela Pană, de la Åžcoala Gimnazială Tîmboești, care vinerea trecută a fost implicată într-un accident de circulație pe E 85, la intersecția cu drumul ce duce spre Cotești, are nevoie urgentă de sânge din grupa AB pozitiv. În acest moment, profesoara este internată în Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București și respiră cu ajutorul aparatelor, fiind în comă indusă.
Sindicatul Liber din Învățământ (SLI) Vrancea împreună cu reprezentanții Åžcolii Gimnaziale Tîmboești și ai Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea au lansat  un nou apel umanitar de întrajutorare a tineri profesoare și îi roagă pe cei care pot dona sânge să se prezinte la Centrul Județean de Transfuzii Sanguine Vrancea. Ei trebuie să precizeze pentru cine este sângele donat, respectiv pentru profesoara Gabriela Pană.
De menționat este faptul că persoanele cu grupa de sânge AB pozitiv pot primi sânge de la orice donator, indiferent de grupă. „Colega noastră are nevoie de sprijinul nostru, acum. Îi rugăm pe toți cei care pot dona sânge să se prezinte la Centrul Județean de Transfuzii Sanguine Vrancea – director Mioara Hanță și să precizeze că donarea este pentru profesoara Gabriela Pană, internată la Spitalul Floreasca, secția Terapie Intensivă, sala politraumatisme 2. Vă rugăm să întindem o mână de ajutor și să facem un efort comun. Stă în puterea noastră să ne ajutăm un coleg aflat la nevoie!”, a transmis Aurel Åželaru, vicepreședinte SLI Vrancea.
De asemenea, rămâne deschis și apelul făcut de sindicaliști pentru a ajuta financiar familia tinerei profesoare. „În cazul în care nu puteți ajunge la cele trei unități (ISJ, SLI sau Școala Tîmboiești), vă rugăm să faceți la nivelul fiecărei școlii donații în funcție de posibilitățile fiecăruia, cu mențiunea că în tabel să fie menționate: suma, numele donatorului și semnătura”, se arată în comunicarea trimisă de liderii SLI Vrancea în școli. Deoarece în primă fază familia fetei nu avea nici un cont deschis, la nici o bancă, a fost dat publicității codul IBAN al cardului de salariu al profesoarei de franceză. Acum, mama Georgianei a deschis două conturi, unde cei care vor să ajute pot dona după posibilități: RO33BRDE400SV33278094000 în lei și RO29BRDE400SV33278174000 în euro, titular Eugenia Pană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?