Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Atenționare de călătorie MAE: Slovenia – fenomene meteorologice severe


Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Slovenia că Institutul Național de Meteorologie sloven a emis avertizări de fenomene meteorologice severe pentru următoarele zile. Astfel, în Slovenia a fost emis cod portocaliu pentru vânt puternic (cu viteze de până la 120 km/h) în regiunile din vestul și sud-vestul țării și cod galben pentru temperaturi scăzute în nord și nord-est, informează un comunicat al MAE transmis joi.
Pe unele drumuri naționale din Goriska și Obalno-Kra?ka, dar și pe drumul expres H4 (între Vipava și Vrtojba) circulația este limitată temporar pentru anumite categorii de autovehicule (de exemplu autocamioane cu prelată și cele cu instalație frigorifică), pentru evitarea producerii de accidente rutiere din cauza vântului puternic. Având în vedere prognozele meteorologice, autoritățile slovene estimează că restricțiile de circulație vor fi menținute, cel puțin până la data de 20 ianuarie, la ora 10,00, arată sursa citată.
Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Slovenia: +38615058294 și +38615057335, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al ambasadei: +38640980068.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://meteo.arso.gov.si, https://www.promet.si, http://meteoalarm.eu și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în App Store și Google Play), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?