Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

O femeie a fost găsită înghețată în propria casă, după ce a căzut în urma unui accident vascular cerebral


Trei bărbați și două femei au ajuns duminica trecută la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Focșani. Ambele femei au fost victime ale temperaturilor scăzute. Un bărbat din Odobești a suferit un accident de muncă și a căzut, lovindu-se la unul dintre genunchi. Acesta nu a fost internat. „N.M., bărbat de 40 de ani, din Odobești, traumatism genunchi drept prin cădere de la același nivel, accident de muncă. Nu se internează”, se arată în buletinul de presă al spitalului județean. Tot duminică, la UPU a ajuns și un bărbat din Vaslui, care pe fondul consumului de alcool, prezenta stare de agitație psihomotorie. „L.G., bărbat de 37 de ani din Vaslui-Voinești, uz nociv de alcool. Agitație psihomotorie. Bilet de trimitere psihiatrie”.
    O bătrână din Cândești, comuna Dumbrăveni, a fost internată în secția de chirurgie plastică după ce a fost adusă cu degerături la trei dintre degete. „A.I., femeie de 94 de ani, din Cândești, degerătură degete II, III, IV. Internată chirurgie plastică- ATI”.
    O femeie din comuna Vânători a fost adusă în stare gravă la UPU. Aceasta era  inconștientă și prezenta semne ale hemoragiei cerebrale și ale hipotermiei. Surse din cadrul spitalului spun că femeia ar fi fost găsită căzută în casă, după trei zile, și că în prezent și-a mai revenit. „C.A., femeie de 69 de ani din comuna Vânători, scor Glasgow 11 puncte, hemoragie cerebrală de emisferă dreaptă, hipotermie accidentală. Internată neurologie”. Primarul comunei Vânători, Ionel Lupu, ne-a povestit că femeia locuia singură, dar că le-ar fi spus vecinilor că pleacă la casa copiilor săi și din această cauză nimeni nu a trecut pe la ea. Până când a fost găsită de fiica sa, femeia a avut de suferit și de pe urma gerului. „Dânsa a căzut în casă, din cauza unor probleme medicale. Când a venit fiica sa de la Suraia, a găsit-o căzută lângă ușă. Ea locuia singură, dar le-a spus vecinilor că se duce la copii să aibă grijă să nu le înghețe instalația de apă a casei, de asta nu a trecut nimeni pe la ea. Când fiica sa de la Suraia a sunat-o și bătrâna nu a mai răspuns a venit la dânsa  și a găsit-o acolo căzută”, ne-a spus Ionel Lupu, primarul comunei Vânători.
    Un bărbat din Focșani a încercat să se sinucidă și a înghițit mai multe medicamente. Acesta avea și complicații cardiace și a fost internat în cadrul secției de Boli Interne. „T.B.G., bărbat de 66 de ani din Focșani, intoxicație voluntară medicamentoasă în scop suicidar, hipo-T.A., infarct miocardic vechi cu intervenție coronariană percutanată și stent. Internat interne”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?