Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Mai multe școli din județ vor fi DESFIINȚATE din anul școlar 2017-2018



Membrii Consiliului de Administrație (CA) al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea au aprobat reorganizarea rețelei școlare la nivelul județului, în urma deciziilor de desființare a unor unități, decizii luate de consiliile locale din mai multe comune. Din anul școlar 2017-2018, la nivelul județului Vrancea vor exista 110 unități de învățământ cu personalitate juridică și 374 de structuri ale acestora, după cum ne-a spus purtătorul de cuvânt al ISJ Vrancea, inspectorul de limba română Silvia Chelariu. 
Ca urmare a scăderii numărului de elevi, consiliile locale din mai multe comune vrâncene au aprobat desființarea unor unități de învățământ și înființarea altora, deciziile fiind avizate și de CA al ISJ. Astfel, ISJ a avizat desființarea Grădiniței cu program normal Ocheșești și a Școlii Primare Rădăcinești din cadrul Școlii Gimnaziale Corbița. De la Liceul Grigore Gheba Dumitrești (FOTO) vor fi desființate structurile: Grădinița cu program normal Trestia și Grădinița cu program normal Lăstuni, dar și Școala Primară Trestia, iar la Vulturu va fi desființată Școala primară Maluri. Tot începând cu anul școlar următor, vor fi înființate Grădinița cu program normal Poenița și Școala primară Poenița, structuri ale Liceului Grigore Gheba.
În același timp, CA al ISJ a aprobat transformarea mai multor unități de învățământ. Astfel, Școala Gimnazială Boțârlău, din comuna Vulturu, va deveni Școala Primară Boțârlău, iar Școala Gimnazială Dealu Lung din comuna Gura Caliței devine Școala Primară Dealu Lung. Aceste schimbări nu afectează procesul educațional și nici profesorii, care vor fi redistribuiți, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ, profesoara Silvia Chelariu.

Primăria Vulturu are nevoie de microbuze școlare
 
În comuna Dumitrești urmează să fie desființate două grădinițe, una din satul Trestia și cealaltă în satul Lăstuni, și o școală primară din satul Trestia. Acest lucru a fost propus la nivelul consiliului local din cauza faptului că sunt din ce în ce mai puțini copii arondați celor trei unități de învățământ. În același timp, în satul Poenița a fost nevoie de înființarea unei grădinițe cu program normal, dar și a unei școli. „Înainte ca Inspectoratul Școlar Județean Vrancea să dea un aviz conform, se cere conducerii liceului și primăriei situația cu numărul de copiii pentru fiecare școală în parte. Elevii vor fi transportați cu microbuzele, iar pentru cadrele didactice se pot crea locuri de muncă suplimentare, la centru. Acest lucru este un beneficiu major pentru elevi, deoarece nu mai este nevoie să învețe în clase simultane. Am urmărit să facem tot posibilul ca elevii să învețe în clase individuale”, a declarat Petrică Dogaru, primar al comunei Dumitrești.
În comuna Vulturu, Școala Primară din Maluri va fi desființată, iar elevii vor fi transferați la școala din Hângulești, spune primarul Nicușor Păcuraru. Problema cu care se confruntă comunitatea este legată de lipsa microbuzelor, deoarece trebuie transportați și elevii claselor gimnaziale de la Botârlău la Școala Vulturu, iar din toamnă și acești copii de la Maluri la Hângulești. „Avem nevoie de microbuze. Sunt 32 de elevi care trebuie transportați din toamnă și este dificil să ne descurcăm fără microbuze. În acest sens, am făcut o cerere către ISJ și sper să se aprobe. În ceea ce privește clădirea în care se vor încheia activitățile școlare din toamnă, vreau să îi dau altă utilitate pentru o perioadă, deoarece am recondiționato de curând și ar fi păcat să se deterioreze. Clădirea arată foarte bine, are curte frumos amenajată, pe viitor îi voi da o destinație”, a declarat Nicușor Păcuraru.
Primarul comunei Corbița, Emil Tacu, spune că elevii de la Grădinița Ocheșești și Școala Primară Rădăcinești vor face naveta la școala din centru, unde condițiile de studiu sunt mult mai bune. „Copiii vor face naveta cu microbuzul școlii la școala din centru, unde sunt clase spațioase. Clădirile în care se va închide din toamnă activitatea nu vor fi întrebuințate la altceva, le vom lăsa așa, în speranța că pe viitor se vor crea alte clase”, a declarat edilul comunei Corbița.

15 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?