Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

GALERIE FOTO : Exercițiu al pompierilor: cutremur urmat de incendiu la o societate din Focșani. A intervenit și echipajul de căutare-salvare canin


EXERCIÈšIU CU FORÈšE ȘI MIJLOACE ÎN TEREN
    Vineri, 13 decembrie a.c., începând cu ora 12:30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea a executat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, pentru antrenarea structurilor de intervenție în gestionarea situațiilor de urgență generate de producerea unui cutremur, urmat de incendiu la o societate comercială cu profilul producție și depozitare produse plastice. Personalul de la locul de muncă și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență au acționat pentru lichidarea incendiului cu mijloacele de primă intervenție din dotare, însă din cauza cantității mari de materiale combustibile acesta se propagă rapid, nemaiputând fi controlat. Se dispune evacuarea întregului personal și se anunță evenimentul la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, concomitent cu întreruperea alimentării cu energie electrică și gaz.
    În urma solicitării primite, la fața locului s-au deplasat 6 autospeciale din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, astfel: 2 autospecială de primă intervenție și comandă, 2 autospeciale de stingere a incendiilor cu apă și spumă, 1 autospecială pentru descarcerare și 1 ambulanță SMURD. La sosirea forțelor de intervenție s-a constatat că incendiul se manifesta cu violență și degajări mari de fum, în interiorul depozitului de materii prime. Pompierii militari au acționat pentru stingerea incendiului, protejarea vecinătăților, precum și pentru căutarea unei victime intoxicate cu fum, evacuarea acesteia, acordarea primului ajutor medical și transportul la unitatea de primire urgențe din Focșani.
    Concomitent cu aceste acțiuni, echipajul de căutare-salvare canin, format din câinele salvator Wolf și conductorul acestuia, au intervenit pentru salvarea celei de-a doua victime, surprinsă de dărâmături în interiorul depozitului de produse finite.
La exercițiu au participat și voluntarii ISU Vrancea, din cadrul programului „Salvator din pasiune”, aceștia dând dovadă încă o dată de abnegație, spirit civic și implicare în acțiunile de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență. În urma evaluării inițiale a exercițiului s-a constatat că atât echipele de intervenție, cât și personalul societății comerciale cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență au acționat conform planurilor de intervenție.
    Astfel de exerciții se execută lunar de pompierii militari din cadrul subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea, în scopul pregătirii efectivelor, dar și a personalului de la locul de muncă, pentru cunoașterea modului de comportare pe timpul operațiunilor de intervenție.

Sursa text și foto: www.facebook.com/isujvn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?